Enerjide yerli kaynak için çözüm aranıyor

Bakan Albayrak yerli kömür işletmecileriyle bir araya geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Şubat 2016 Cumartesi 19:59
Enerjide yerli kaynak için çözüm aranıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yerli kömür madeni ve yerli kömürden elektrik üreten termik santral işletmecilerinin katıldığı toplantıda yerli kömür işletmeciliği ve yerli kömürden elektrik üretiminde sektörün yaşadığı problemleri dinledi, yeni döneme ilişkin mesajlarını verdi. Yerli kaynakların sisteme kazandırılmasında kararlı olduklarını vurgulayan Albayrak, “Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yeni yol haritamızı belirliyoruz. Piyasa etkilerini analiz ederek gerçekçi bir iş modeli geliştireceğiz” dedi.

Albayrak’ın sektör temsilcileri ile toplantısı Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat süren toplantının başında kısa bir açılış konuşması yapan Albayrak, daha sonra sektörün temsilcilerini tek tek dinledi, sorunları not etti.


TEK TARAFLI ÇÖZÜLMEZ
Söz alan sektör yetkilileri, madencilik alanında yapılan yeni düzenlemelerin maliyetleri çok artırdığını, yerli kömürün avantajının kalmadığını, asgari ücretteki artış ve elektrik fiyatlarındaki düşüş ile sektörün büyük bir yük ile karşı karşıya kaldığını aktardı. 
Albayrak, tüm temsilcileri dinledikten sonra yaptığı konuşmasında sorunların farkında olduklarını belirtirken, “Yerli kaynakların sisteme kazandırılması için özel sektör ile dayanışma içinde olacağız. Sistemin rahatlaması için üzerimize düşeni yapacağız. Ancak sorunlar tek taraflı çözülmez, biz üzerimize düşeni yaparken, sizlerin de ülkenin menfaatlerini düşünerek bu sorunların çözümünde üzerinize düşenleri yapmanız gerek” dedi.
Toplantıda dile getirilen sorunlarla ilgili bürokratlarına çalışma talimatı veren Albayrak, “Yerli kaynakları değerlendirmek için finansman modelinde de çeşitliliği ve yerelleşmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda halka arz modelleri dahil kaynak ve varlıklarımızın tabana yayılmasını da arzuluyoruz” dedi. 
Son Güncelleme: 13.02.2016 23:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37