banner55

Ercan, Kent Konseyi'ne mermer sektörünü anlattı

Ercan, Kent Konseyi'ne mermer sektörünü anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Temmuz 2017 Salı 16:03
Ercan, Kent Konseyi'ne mermer sektörünü anlattı

Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimle Muğla Mermerciler Dernek Başkanlığı’na seçilen Çevreci- Sanayici Mustafa Ercan Yatağan ilçesinde mermerin Türk ekonomisine katkısını anlattı.

Muğla’nın Yatağan ilçesi Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan'ın davetlisi olarak yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kent Konseyi’ne misafir olan Ercan, son derece kalabalık ve heyecanlı bir dinleyici grubuna sektörü anlattı.

DÜNYANIN HER TARAFINA MERMER SATIYORUZ
Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptıklarını ve en büyük pazarlarının Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Lübnan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, olduğunu söyleyen Ercan sözlerine şöyle devam etti:

Avrupa ülkelerinin bir çoğuna  Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, kuzey ülkelerine, ABD’ye, Kanada’ya, Singapur, Endenozya, Çin, Hindistan’a ihracımız var.

Mermer ülkemizin doğal kaynağı ve üretimimiz yüzde yüz yerli. Genel olarak da işleyerek ihraç ediyoruz. Bu da bölgemize ve ülkemize çok büyük katma değer kazandırıyor. Bu ülkelerin tercih ettiği Muğla mermeri genellikle Muğla beyazı adı altında markalaşmış beyaz mermerlerimiz ve Fethiye bölgesinde ürettiğimiz, Fethiye Karadere bölgesinde üretilen Patara Bej markası adını verdiğimiz ürün, özellikle lüks projelerde çok tercih ediliyor.

TÜRK MERMERİNE DÜNYANIN HER TARAFINDAN TALEP VAR
Muğla’daki Mermer Fabrikalarına Tasarımcılar, mimarlar bu ürünü bir çok projeye yazıyorlar. 5 yıldızlı oteller, büyük kompleksler, alışveriş merkezleri gibi ve özellikle de gelir düzeyi yüksek ülkelerden çok talep geliyor. Patara Bej mermerimiz şu an da Singapur’da ve Amerika’da çok önemli projelerde kullanılıyor. Mimarlar ve taş eksperleri bizim fabrikalarda her gün bizimle birlikte çalışıyorlar.

Antalya’da düzenlenen G20 Organizasyonunu yapıldığı otelde de Muğla mermeri kullanıldı. Ukrayna Kiev’de çok lüks otellerde Patara Bej mermerimiz kullanılıyor. Fethiye’de üretilen travertenlerimiz Amerika Miami’de sokaklarda yürüme yollarında kullanılıyor. Bizde bu ürünleri gördükçe çok büyük keyif alıyoruz.

SEKTÖRÜ HER NOKTADA ANLATACAĞIZ

Davetleri için Kent Konseyi Başkanı Avukat Halil Arslan Beye, bu sıcağa rağmen salona gelen Sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine şükranlarımı sunarım. Ülkemize büyük oranda döviz girdisi sağlayan mermer ürünlerimizin tanıtımı ve bilgilenmesi adında da bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da sohbetlerimize ve sunumlarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz.

 
Son Güncelleme: 25.07.2017 16:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37