banner55

Gaziantep çiftçisine dev fide desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin gastronomi kimliğini güçlendirmek ve üretimde verim ve kalite standartlarını korumak amacıyla Nurdağı çiftçisine 4 milyon 300 bin adet biber fidesi dağıtıldı.

01 Nisan 2021 Perşembe 16:02
Gaziantep çiftçisine dev fide desteği

GAZİANTEP (İGFA)- Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Sertifikalı Sebze Fide Dağıtımı Protokolü” gereğince Gaziantep’e bağlı Oğuzeli, Şehitkâmil, Yavuzeli, Araban, Karkamış, Nurdağı, Nizip ilçeleri başta olmak üzere belirlenen tarım alanlarında ve Gastronomi ile Tarımsal Eğitim Merkezi’nde dağıtılacak 6 milyon 500 bin adet sertifikalı fide şehre ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 60 desteğiyle çiftçilere dağıtılacak fidelerin ilk durağı Nurdağı oldu, ilçedeki 114 çiftçiye organize edilen törenle 4 milyon 300 bin adet sertifikalı Maraş Biberi fidesi, 1 milyon adet Antep Acı Dolma Biberi, 1 milyon adet Antep Dolma Patlıcan, 125 bin adet Oturak Domates ve 75 bin adet Sof Yerli Oturak Domates fidesi verildi.

TOPRAK BEREKETTİR

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı’nın Gaziantep için çok özel bir ilçe olduğunu belirterek, “Toprak berekettir. Tarıma ve ihracata dair yapılması gereken ne varsa yaptık ve bugün Avrupa’da tarıma dayalı ihracatta dünyada öne çıkan ülkeler arasında yer alıyoruz. Çiftçiye yönelik desteklerimizi her geçen gün çoğaltarak ilerliyoruz. İhracat rakamlarında gıdaya dayalı alanda en iyilerden bir tanesiyiz. Toprak rahatlarsa çiftçi rahatlar, çiftçi rahatlarsa da aile ekonomisi rahatlar. Çiftçi rahatlarsa esnaf rahatlar. Büyük bir ekosistemin önemli bir parçasıdır çiftçi. Yapmış olduğumuz çalışmalarla tek tip yardımı çeşitlendirme kararı aldık. Kaynakları verimli kullanmak adına her ilçe için ayrı bir yol haritası çizildi” dedi.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gerek tohumda gerekse de hayvancılık alanında Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteğin birçok büyükşehir belediyesinde örneğinin olmadığına dikkati çekerek, “Tarım ve belediyecilik hizmetlerinde ilçenin gelişmesi ve büyümesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

19 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise şöyle bu ay Türkiye tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşarak, 19 milyar dolarlık bir rakam olduğunu belirterek; "Bu çok önemli bir rakamdır. Bu pastanın 1 milyar dolarının kazanımını ise bu bölge gerçekleştirdi. Yani biz ülke payından yüzde 6’sını aldık. Biz tarım ve hayvancılıkta önemli bir ülkeyiz. O nedenle toprağa ne kadar önem verirsek tarımla uğraşan insanlara ne kadar değer verirsek bu ülke o kadar daha iyi yerlere gelir” ifadelerinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Gıda ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye’de ilk kez tarım alanında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir daire başkanlığının kurulduğunu belirtti ve daire başkanlığı olarak bugüne kadar çiftçiye ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşa yapılan yardımlardan söz etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37