İflas eden Alman firmasının çalışanlarından tepki

İflas eden Alman firmasının çalışanlarından tepki

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Haziran 2017 Çarşamba 19:43
 İflas eden Alman firmasının çalışanlarından tepki


KOCAELİ'de iflas ettiği belirtilen Alman şirketinin çalışanları, ücretlerini alamadıkları ve çıkışları verilmediği için mağdur olduklarını söyledi.

Başiskele İlçesi'nde bulunan Almanya merkezli kazan ve atık ısı sistemleri üretimi yapan Oschatz çalışanı 90 kişiden yaklaşık 30 kişi bugün fabrikada toplanarak eylem yaptı. İşçiler, iflas etiği söylenen firmaya Alman hükümeti tarafından kayyum atandığını, ancak kendilerinin çalışma durumuyla ilgili açıklamada bulunulmadığını belirtti. Geçen ay ücretlerinin yatırılmadığını söyleyen işçiler, çıkışlarının verilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Eylem yapan işçiler adına konuşan Serkan Horuz, "Bu firma merkezi Almanya'da bulunan uluslararası büyük bir firmadır. Firma iflas etti, kayyum atandı. Hiçbir yetkili yok burada. Bizim maaşlarımız her ayın 25'inde yatırılıyordu. Geçen ay maaşımız yatırılamadı. Bizim çıkışımızı vermiyorlar. Bizler burada mağdur olduk, çaresiz kaldık. Devletimizin yetkililerinden bizlerin bu mağduriyeti için yardımcı olmalarını diliyoruz. Biz 90 işçi olarak ailelerimizle birlikte Ramazan ayında mağdur edildik" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 07.06.2017 19:44
Anahtar Kelimeler:
PolisSilahBüyükçekmece
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37