banner55

Katarlı firmalar ilk defa Türkiye’ye geldi

19 Kasım 2021 Cuma 11:39
Katarlı firmalar ilk defa Türkiye’ye geldi

Katar firmalarının Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirten Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, faklı sektörlerdeki Katar ve Türk firmalarının bir araya gelerek iş birliği yapabileceğini söyledi. İSTANBUL (İGFA) - İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyütülmesi için ‘Katar & Türkiye Ticari İş Birliği Toplantısı’ gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikle teknoloji odaklı, katma değerli ürün ve hizmetleriyle Türkiye’de iş birliği yapacak güçlü ortaklar arayan Katarlı işletmeler ile yatırımlarını ve ürün portföylerini güçlendirmek isteyen Türk şirketlerini bir araya getirmek amaçlanıyor.

Türkiye’ye ilk defa Katarlı KOBİ’leri getirdiklerini belirten Grant Thornton Türkiye Partneri Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, bu toplantının iki ülke arasındaki ticaret ilişkisinde bir ilk olma özelliği taşıdığını ve böyle organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Katar Kalkınma Bankası'nın sponsorluğunda, Grant Thornton Türkiye’nin ev sahipliğinde, Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilen toplantıya; T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Ömür Atılgan, Türkiye Dış Ekonomik İşler İlişkiler Kurulu Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu da katıldı. Ayrıca toplantıya 8 farklı sektörde, 15 Katar firması katıldığı belirtildi.

“DOĞALGAZ VE PETROLÜN DIŞINA ÇIKACAĞIZ”

Etkinlikte özellikle aradaki ticaretin ‘petrol ve doğalgaz’dan ibaret olmamasını hedeflediklerini vurgulayan Hatipağaoğlu, toplantıda çok faklı sektörlerden firmalar olduğunu, bu sayede petrol ve doğalgaz ticareti sınırının dışına çıkılacağını vurguladı.

Türkiye ile Katar arasında, yaklaşık 2 milyar dolar ticari hacmin olduğunu söyleyen Hatipağaoğlu, “Bu miktar ne Türkiye ne de Katar potansiyeli açısından yüksek. 2025 sonu itibariyle toplam ticaret hacminin 5 milyar dolarlık seviyeye çıkacağını öngörüyoruz. Bunun içindeki 2 milyar dolarlık hacmin ise doğalgaz ve petrol dışındaki sektörlerden gelmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE PAZARI GENİŞLEYECEK

Katarlıların Türkiye’de; hazır giyim, mobilya, bilişim, hizmet sektörü, medikal ürün, tıbbi hizmet, kimyasal ve boya gibi sektörlerinden faydalandığını belirten Hatipağaoğlu,  özellikle Türk sanayisine önemli ham madde girişi olan akrilik, plastik gibi sektörleri de davet ettiklerini belirterek, Türkiye pazarının ham madde temini açısından büyük avantaj elde etmesini amaçladıklarını söyledi. 

En hızlı büyüyen ekonomilerden birinin de Türkiye’de olduğunu belirten Cwallet Firması Teknik Yöneticisi Abdulmohsin Alyafei ise, Türkiye’de pazar çeşitliliğinin olduğunu belirterek, bir bulacakları ortakla çalışma yapmak istediklerini kaydetti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37