Kocaeli’de kadın üreticilere tam destek

Kocaeli’de tarımın ve hayvancılığın daha fazla gelişmesinin yanı sıra kadının bu alandaki üretime olan katkısının büyüklüğünü artırmak isteyen Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bu kapsamda yeni adımlar atmaya da devam ediyor.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 11:39
Kocaeli’de kadın üreticilere tam destek

KOCAELİ (İGFA) - Kadın çiftçiler başta olmak üzere hayvancılıkla uğraşan her bireyin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden ve teşviklerinden yararlanması için proje üretmeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, özellikle köylerimizde yaşayan tarım ve hayvancılık alanında üretim gerçekleştiren, tarıma dayalı bir ekonomi modelini benimseyen kadınların yanında olduğunu söyledi. Bugüne kadar 160 kadın vatandaşımız verdiğimiz tarım teşviklerinden yararlandığını kaydeden Büyükakın, "Bunların 7'si TABİP projesinde yer alıyor. Biz bu sayıyı az buluyor, daha fazla kadınımızın verdiğimiz tarım ve hayvancılık teşviklerinden yararlanmasını ve üretim gerçekleştirmesini istiyoruz” dedi.

“ELDE EDİLEN ÜRÜN VERİMİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Tarımsal ve hayvancılık alanında akıllı tarım uygulamalarına da ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, Kocaeli’deki köy ziyaretlerinde kadınlarla olan sohbetlerinde özellikle üretimde de söz sahibi olmalarının öneminde dikkat çekti. “Tıbbi Aromatik Bitkiler projesi hızla ilerliyor” diyen Başkan Büyükakın, “Tüm desteğimizi orada da sürdürüyoruz. Önemli olan çiftçilerimizin daha verimli bir üretim yapmalarını sağlamaktır. İnşallah oradaki süreçte zamanla çiftçiye akıllı destekler verilmesini, akıllı tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması yoluyla aynı dekar başına aynı büyüklükte arazi başına elde edilen ürün verimini artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrendyolApp Annie
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37