Marmarabirlik üreticiyle hesabı kapatıyor!

06 Ocak 2022 Perşembe 12:49
Marmarabirlik üreticiyle hesabı kapatıyor!

Marmarabirlik ürün bedellerinin tamamını 28 Ocak’ta ödeyeceğini duyurdu. Toplam 245 milyon TL olarak yapılacak erken ödemenin, ortaklara destek amaçlı yapılacağı kaydedildi. BURSA (İGFA) - 2021 -  2022 yılı zeytin alım kampanyasını 22 Ekim'de başlatan Marmarabirlik, yağlık dahil 450 milyon TL tutarında aldığı 44 bin 500 ton ürün alımına ilişkin ödemeleri belirlediği takvim içerisinde ödemeye başlamıştı. Bugüne kadar alınan ürünün bedellerinin yüzde 50’sinin karşılığı olarak 205 milyon TL ödeme yapan Marmarabirlik, mali durumunun elvermesi ve ortaklarına destek olmak amacıyla ürün bedellerinin tamamını 28 Ocak 2022 tarihinde ödeme kararı aldı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplam 245 milyon TL tutarında yapılacak kalan ödeme ile ilgili açıklama yaptı. Üreticileri hiç bir zaman mağdur etmediklerini ifade eden Başkan Asa, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi, ürün bedeli alacaklarını karşılayacak miktar kasamızda olduğunda, üreticinin parasını 1 gün dahi bekletmeyiz. Bu anlayışla görev yapmaktayız. Bugüne kadar ürün bedellerini kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarımızla ödemiş olmamız ve ödeme planını öne almamız kurumun mali açıdan geldiği noktayı çok iyi bir şekilde özetlemektedir" diye konuştu.

Ortakların kooperatifine verdiği her kg zeytin için 1 TL prim desteği verileceğini daha önce açıkladıklarını anımsatan Başkan Asa, güncel rakam olarak verilecek destek miktarı yaklaşık 44 milyon TL olduğunu belirterek, ürün alımları sonuçlandıktan sonra net rakamın oluşacağını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEMeriç NehriKürek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37