Marmara'da palamut ve hamsi bolluğu

Balıkta bereketli sezon

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Eylül 2016 Cumartesi 21:56
 Marmara'da palamut ve hamsi bolluğu
Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde bulunan Ereğli Balık Hali'ne tekneler palamut ve hamsi ile döndü. Marmara'dan tekneler dolusu palamut ve hamsi ile dönen balıkçılar, bu sezon halkın balığa doyacağını söyledi.

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül tarihinden itibaren Ereğli Balık Hali'nde bereketli bir sezon yaşanıyor. Balıkçı tekneleri palamut ve hamsinin yanı sıra istavrit, çinekop, tekir ve barbun ile dönüyor. Teknelerden indirilen balıklar kasalarla satışa sunuluyor. Bu yıl balık bereketinin umdukları gibi olduğunu söyleyen balıkçı Hamdi Bineklioğlu, "Önceki yıllara oranla palamut ve hamsi bolluğu yaşanıyor. Tekneler balıkla dönüyor. Bu sezon vatandaş balık yemeye doyacak" dedi.

Ereğli Balık Hali'nin balık bolluğu nedeniyle bölgenin en gözde haline dönüştüğünü söyleyen balıkçı Nurettin Akbalık ise, "Tekneler sabaha karşı hale balıkla dönüyor. Balıkçıların yanı sıra bir çok vatandaş da balık haline kasayla balık almaya geliyor. Fiyatları uygun buldukları için ve özellikle kalabalık aileler erken saatlerde hale geliyor. Bu yıl balık bol olacak ve fiyatları da uygun olacak. Umarız bu bereket sezon boyu sürer" diye konuştu.

Hale balık almaya gelen Sabri Çavuş, "15 kiloluk 1 kasa hamsiyi 40 liraya aldım. Ayrıca palamut da almayı düşünüyorum. Fiyatların hava şartlarına göre değiştiği söyleniyor. Uygun fiyata palamut da bulabilirsem 1 kasada palamut almayı planlıyorum. Buradan kasayla balık almak daha ekonomik oluyor" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 25.09.2016 09:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37