banner55

Mobilya kağıt ve orman ürünleri ihracatı 338 milyon dolara ulaştı

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi ihracatı yüzde 6 artışla 338 milyon dolar olarak gerçekleşti.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 09:47
Mobilya kağıt ve orman ürünleri ihracatı 338 milyon dolara ulaştı

İZMİR (İGFA) - Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, 2021 yılının ilk yarısında 201 milyon dolarla kağıt ve mamulleri, yüzde 42 artışla 104 milyon dolarla mobilya ve yüzde 15 artışla 54 milyon dolarla odun dışı orman ürünlerini ihraç ettiklerini açıkladı.

Odun dışı orman ürünlerinde en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ürünü sıralayan Başkan Yağcı, "27 milyon dolarla dünya üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini yaptığımız kekik, 14 milyon dolarla dünya üretiminin yüzde 90’ından fazlasını ürettiğimiz defne yaprağı, 3 milyon dolarla ada çayı, 2 milyon dolarla meyan kökü, 1 milyon dolarda tıbbi bitkiler ve biberiyedir" dedi.

Türkiye'nin küresel mobilya ihracatında sekizinci sıraya kadar yükseldiğini kaydeden Başkan Cahit Doğan Yağcı, sektör olarak ilk hedeflerinin dünya mobilya ihracatında ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi.

Bu arada Ticaret Bakanlığı’nın desteği İhracatçılar Birlikleri ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak mobilya, tekstil ve doğal taşın bir arada kullanıldığı Ezber Bozan Tasarım Yarışması hakkında da bilgi veren Başkan Yağcı, yarışmaya bine yakın başvuru aldıklarını ve EİB tarihinde tasarım yarışmaları içinde en yüksek başvuru sayısına Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak ulaştıklarını belirterek, "Türkiye dışında İngiltere, Hindistan, Irak, Macaristan, KKTC’deki üniversitelerden öğrenciler de yarışmaya tasarımlarını gönderdi. Önümüzdeki süreçte yarışmamızın finalini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37