Mollarecep:Düşük ek gösterge hak kaybına sebep oluyor

Ek göstergeler 3600'e çıkartılmalı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Şubat 2016 Salı 13:00
Mollarecep:Düşük ek gösterge hak kaybına sebep oluyor
Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep: "Ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini, özellikle de emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilemektedir. Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına sebep olmaktadır" dedi.

Eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak olanların öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları olduğu ve öğretmenlerin hak ettikleri değeri maddi ve manevi yönden alamadıkları üzerinde duran Aktif Eğitimciler Sendikası öğretmenlerin ek gösterge oranlarının 3600’e yükseltilmesi için eylem planı oluşturduklarını belirtti.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep, öğretmenlerin ve birinci derece kadrolarda çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirilme yapılması gerektiğini belirtti. 
Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi gerektiğini belirtilen açıklamada, “Düşük ek gösterge özellikle emeklilikte öğretmenlerin elini kolunu bağladığından, hizmet yılını doldurmuş birçok öğretmen emekli olmak istememektedir.

Ek gösterge 3600’e çıkartıldığında öğretmenlerin büyük bir kısmı emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Aynı zamanda, atama bekleyen genç öğretmenlerin önü açılmış, eğitim kadrosu tazelenmiş olacaktır” denildi.

Öğretmeni mutlu olmayan bir milletin sağlıklı gelişmesinin ve üretmesinin mümkün olamayacağını belirten Mollarecep açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumlulukları da artmaktadır.

Bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurma, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bütün bunları yerine getirebilmesi için gerekli ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak artmaktadır. 

Gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, mesleki itibara her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan bir kariyer mesleğini icra eden öğretmenlerin ek göstergelerinin ve aldıkları ek ders ücretlerinin yükseltilmesi gerekmektedir.

Hep beraber eğitim kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak, hak ettiği itibarını geri vermek, insanca yaşama hakkına ve hayat standardına ulaştırmak istiyorsak, maddi manevi sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunların başında yer alan ekonomik problemlerin çözümü için de  öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalıdır.”  



 
Son Güncelleme: 23.02.2016 15:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37