MÜSİAD İzmir, ‘İrfan Sohbet’lerini sürdürüyor

MÜSİAD İzmir üyeleri Başkan Bilal Saygılı’nın başkanlığında "İrfan Sohbeti" programında Prof. Dr. Cevat Akşit’i konuk etti.

10 Ağustos 2021 Salı 09:09
MÜSİAD İzmir, ‘İrfan Sohbet’lerini sürdürüyor

İZMİR (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiği “İslam’da Ticaret Prensipleri ve Haksız Rekabet” konulu İrfan Sohbeti programında İslam Hukuku Profesörü Cevat Akşit’i misafir etti.

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, 28 Temmuz’da başlayan ve birçok ilde yaşanan orman yangınlarının herkesin ciğerini yaktığını, bu felaketin bir an önce son bulmasını temenni ettiğini ifade ederek konuşmasına başladı. Saygılı, kazancın helal yoldan temin edilmesi ve İslâmî prensiplere uygun olarak ticaretimizin sürdürülmesi büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bir Müslüman helal yoldan sermaye sahibi olabilir ama istiflemeyi getiren servet sahibi olması doğru değildir. İhsan şuurunu kaybetmeden isar ahlâkı ile çalışmak vazifemizdir" dedi.

Prof. Dr. Cevat Akşit “İslâm’da Ticaret Prensipleri ve Haksız Rekabet” konulu sohbetinde, İslâm’da çalışıp kazanmanın bildirilen meşru geçim yolu olduğunu belirterek, "Allah (c.c.) malı kazanmak için de ticaret yolunu meşru kılmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “rızkın onda dokuzu ticarette” diye buyurarak ticareti teşvik etmiştir. Kur’an-ı Kerim’deAllah, alışverişi yani ticareti helal kılıp meşru eyledi; faizi haram kılıp yasakladı. Ticaret malın ve paranın el değiştirmesidir. İslam’da bu emredilmiştir. Çünkü para ve mal el değiştirirse piyasada hareket olur, fert ve toplum bundan yararlanır" dedi.

Akşit, İslam’da ticaret prensiplerini anlatarak daha sonra kendisine sorulan soruları cevaplandırdı. Etkinlikte İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper birer selamlama konuşması yaptı. Programa bölge ve il müdürleri, STK’ların il temsilcileri ve MÜSİAD İzmir üyeleri yoğun katılım gösterdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37