Otomotiv sektörü Amerika kıtasına yönelik dijital fuar düzenleyecek

- OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik:- "İlkini geçen yıl düzenlediğimiz üç boyutlu dijital fuar AutoExpo ile Türk otomotiv sektörünü Amerika kıtası üzerinden tüm dünyadaki otomotiv firmalarına dört gün boyunca tanıtacağız"

13 Nisan 2021 Salı 11:19
Otomotiv sektörü Amerika kıtasına yönelik dijital fuar düzenleyecek

BURSA (AA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince (OİB), 26-29 Nisan'da düzenlenecek Auto Expo Türkiye Kuzey ve Güney Amerika Dijital Fuarı ile yeni ihracat pazarlarının bulunması ve mevcut ihracat potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, OİB yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde katma değerli ihracatın artırılması yolunda düzenlediği dijital etkinliklerini sürdürüyor.

OİB, geçen aralık ayında Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu ve Automechanika İstanbul'un desteğiyle düzenlediği Türkiye'nin ilk 3D dijital otomotiv fuarı olan Auto Expo Türkiye'nin ikincisini 26-29 Nisan'da düzenleyecek.

Amerika kıtası başta olmak üzere dünyadan çok sayıda ziyaretçinin ağırlanacağı Auto Expo Türkiye Kuzey ve Güney Amerika Dijital Fuarı'na 58 Türk firması katılacak.

Fuarda, Türk otomotiv ana ve tedarik sanayi firmaları, üç boyutlu stantlarında tanıtım videolarından broşür-kataloglarına ve iki boyutludan üç boyutlu ürün fotoğraflarına kadar çok kapsamlı bir tanıtım faaliyeti yürütecek.

Firmalar, fuar ziyaretçileriyle görüntülü görüşme ve mesaj platformları üzerinden iletişim kurabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, salgın öncesi ihracat rakamlarını yakalamak amacıyla çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini bildirdi.

Çelik, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda ilkini geçen yıl düzenlediğimiz üç boyutlu dijital fuar AutoExpo ile Türk otomotiv sektörünü Amerika kıtası üzerinden tüm dünyadaki otomotiv firmalarına dört gün boyunca tanıtacağız. Fuar programı dahilinde Türk otomotiv sektörü ve genel ekonomik durum hakkında sektöründe uzmanların katılacağı webinar etkinlikleri ile de tanıtım faaliyetlerimizi güçlendirmeyi planlıyoruz. Fuarın üçüncüsünü ise haziran ayında Avrupa kıtasına yönelik olarak planlıyoruz."

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37