P&G Türkiye’den 30. yılında 30 sporcuya ve annelerine destek

P&G Türkiye’den 30. yılında 30 sporcuya ve annelerine destek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2017 Perşembe 23:22
P&G Türkiye’den 30. yılında  30 sporcuya ve annelerine destek

Türkiye’de 30. yılını kutlayan P&G, Olimpik Anneler projesini Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda Türkiye’den 30 sporcuyu ve annelerini destekleyerek sürdürüyor. Altın madalyalı Milli Güreşçi Taha Akgül’ün yer aldığı projede, jimnastikte Olimpiyat efsanesi Nadia Comaneci, sporcularla bir araya gelerek geleceğin Olimpiyat şampiyonları ve annelerine ilham verdi.

Pantene, Ariel, Fairy, Orkid ve Prima gibi lider markaları bünyesinde barındıran P&G, Olimpiyat Oyunları global sponsorluğuna paralel olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile 2014 yılı sonunda başlattığı Olimpik Anneler projesini, 2020 yılına kadar devam edecek bir Olimpiyat yolculuğuna dönüştürüyor. 

9 Mayıs Salı günü jimnastikte Olimpiyat Efsanesi olan Nadia Comaneci ile Olimpiyat Altın Madalyalı Güreşçimiz Taha Akgül’ün katıldığı basın toplantısı ile P&G Türkiye, Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda 30 sporcuyu ve annelerini destekleyeceğini açıkladı. “Çocuğuna spor yaptıran her anne, bir Olimpik Annedir” mottosuyla yürütülen Olimpik Anneler projesi kapsamında P&G, aralarında badminton, eskrim, judo, bisiklet, modern pentatlon, okçuluk, yelken gibi Olimpik spor dallarında yarışan 30 sporcunun ve ailelerinin hikayelerini iletişim kanallarına taşıyarak Türkiye’de daha fazla çocuğun spor yapması ve annelerin de çocuklarını spora yönlendirmesi için ilham olacak. 

Desteğin önemli bir parçasını iletişim çalışmaları oluşturacak
“P&G olarak Türkiye’de 30’uncu yılımızı kutlarken, yaşamları iyileştirme vizyonumuz doğrultusunda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sporun en büyük destekçileri arasında yer almayı önemsiyoruz” diyen P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“2012 yılında Türkiye’de, değerli iş ortağımız TMOK ile başlattığımız Olimpik Harekette yeni bir adım atıyor ve Türkiye’deki 30’uncu yılımızı kutladığımız bu yıl, Olimpiyat Oyunları’nda yarışmaya aday 30 sporcumuza ve bu sporcuları büyük bir özveri ile yetiştiren annelerine desteğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 

2014 yılında başlattığımız Olimpik Anneler projemiz ile anneler başta olmak üzere ailelerin çocuklarını spora yönlendirmeleri için çalıştık. Türkiye’de 30’uncu yılımızı kutladığımız bu yıl ise Olimpik Anneler projemizle geleceğin 30 Olimpiyat şampiyonuna ve annelere destek vererek gençlerimize spor konusunda ilham vermeyi hedefliyoruz. Rio 2016’da bizlere Olimpiyat altın madalyası gururu yaşatan Taha Akgül gibi azimli gençlerimizin başarılarının anlatılmasının Türkiye’de spor ve Olimpiyat kültürünün yaygınlaştırılması açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz”  

TÜRKİYE’NİN İLK SPOR HARİTASI 
Olimpik Anneler projesi çerçevesinde P&G Türkiye, Türkiye’nin ilk spor haritasını da yayınladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turnaoğlu, “Gençlerimizin spor yapmalarını destekleyebilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu harita ile Türkiye’deki tüm spor tesislerini tek bir noktada buluşturmayı hedefliyoruz. 

Online platformlarımızda paylaşmaya başlayacağımız bu haritada aralarında İstanbul, Bursa, Adana, Erzurum, Gaziantep ve Trabzon’un bulunduğu 10 şehirde 300’e yakın spor merkezi ile ilgili bilgilere yer vermeye başladık. Haritamızın tüm Türkiye’deki merkezleri yansıtabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Haritaya http://db.kadinlarbilir.com/olimpik-anneler-harita sitesinden ulaşılabilir. 

Basın toplantısına katılan TMOK Başkan Yardımcısı ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat ise P&G Türkiye birlikte 5 yıldır yürütmekte oldukları iş birliğinin spor ve Olimpiyat kültürünün desteklenmesi anlamında oldukça değerli olduğunu dile getirerek, “P&G, hali hazırda Türkiye’de TMOK’un en büyük iş ortakları arasında yer alıyor. Türkiye’deki 30’uncu yılını spora ve sporculara yönelik desteğini sürdürerek kutlamasından da büyük memnuniyet duyuyoruz “dedi. 

"ANNELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"
Daha 14 yaşındayken katıldığı Olimpiyat Oyunları’nda jimnastik alanında aldığı 10 kusursuzluk puanı ile Olimpiyat Oyunları tarihine adını altın harflerle yazdıran Nadia Comaneci, Olimpik Anneler projesi ile ilgili şu açıklamada bulundu: 

6 yaşımda okul öğretmenim spora olan yeteneğimi keşfettiği için çok şanslıydım. Onun sayesinde jimnastik ile hayatım değişti. Ancak tüm çocuklar benim kadar şanslı olmayabilir. Ailelerin, özellikle de annelerin çocuklarını doğru spora yönlendirmeleri çok önemli. Sadece profesyonel sporcu olmak amacıyla değil, çocukların gelişiminde sporun önemi konusunda annelerin bilinçli olması ve çocuklarını teşvik etmesi çok önemli. Bu konuda onlara büyük iş düşüyor.

Şimdiye kadar iki kez Dünya Şampiyonu olan ve Rio Olimpiyat Oyunları’ndan altın madalya ile dönen Milli Güreşçimiz Taha Akgül ise Nadia Comaneci gibi bir efsane ile yan yana olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. 

"ŞİMDİ HER PAKET SPORA DESTEK" KAMPANYASI İLE TÜKETİCİLERDEN DE SPORA DESTEK  
P&G Türkiye’nin TMOK işbirliği ile Londra 2012 Olimpiyat başlattığı “1 paket = 1 destek” kampanyası 30. yılda 30 sporcuya destek verildiği yeni dönemde de devam ediyor. 1 Mayıs – 1 Temmuz döneminde geçerli olacak “Şimdi Her Paket Spora Destek” kampanyası ile tüketiciler de spora destek verebilecekler. Kampanya ile 81 ilde 81 okula spor malzemesi bağışında bulunarak çocukların ve gençlerin sporla büyümesi hedefleniyor. 

Tüketiciler Alo, Ariel, Braun, Head&Shoulders, Pantene, Orkid, Oral-B, Fairy, İpana, Gillette, Prima gibi P&G markalarından satın alarak kampanyaya katılabilecekler.  


Son Güncelleme: 11.05.2017 23:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37