Prysmian, Amazon'da denizaltı kablosu üretecek

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, Amazon bölgesinin kuzeyinde yer alanNorte Conectado projesi için 770 kilometre denizaltı telekomünikasyon kablosu üretmeye hazırlanıyor.

05 Nisan 2021 Pazartesi 12:34
Prysmian, Amazon'da denizaltı kablosu üretecek

BURSA (İGFA) - Prysmian Group, Brezilyalı bir internet sağlayıcısı olan Rede Nacional de Ensino e Pesquisa, RNP tarafından ihale edilen, Amazon bölgesinin kuzeyinde yer alan Macapá şehrini Santarém ve Alenquer’e bağlayan, Norte Conectado projesi için 770 km denizaltı telekomünikasyon kablosu üretecek.  

Prysmian Group; 9,2 milyon eve veri trafiği için güvenilir bir akış sağlayacak olan, 4 farklı bağlantı şeklinde döşenecekolan ve çok tercih edilen MINISUB tekrarlayıcısız optik denizaltı kablolarından yüksek fiberli olarak 770 km üreterek, Norte Conectado projesi için tedarik edecek.

Türk Prysmian Kablo’nun CEO’su Cinzia Farisè, Norte Conectado projesinin Amazon nehirlerinin yataklarına kurulacak olan fiber optik kablolar ile kuzey Brezilya’daki iletişim altyapısını, ağ güvenliğini ve bağlantı esnekliğinigenişletmek ve iyileştirmeyi amaçladığını belirtti. "Bu proje, bizim de Türkiye operasyonu olarak çalışmalarımıza devam ettiğimiz, dünya kablo sektörünün lideri Prysmian Group’un müşteri ihtiyaçlarına uyum sağlama kabiliyetlerini bir kez daha gözler önüne seriyor" diyen Farisè, "Gerekli tüm çevresel ihtiyaçların göz önünde bulundurulması, nehir yataklarına kablo döşeyerek kesintisiz çözümler sağlanması, hedeflenen projenin hassas bir bölgede uygulanması,Grubumuzun imza attığı sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerin önemini bir kez daha gösteriyor. Bu büyük ve kapsamlı projeyekablo çözümleri ile hayat veren Prysmian Group’un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

Brezilya’da 90 yılı aşkın süredir faaliyette olan Prysmian Group Denizaltı Telekom BU Yöneticisi Ashutosh Bhargava ise, bu stratejik projeyle Prysmian Group'un diğer Amazon ülkelerine de uzanabilmesi ihtimaliyle birlikte kuzey Brezilya’da yerleşik olan 59 belediyedeki bağlantıya doğrudan imkan sağladığını söyledi.  

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37