Satsuma mandalinanın hasat ve ihracat zamanı

24 Ekim 2021 Pazar 11:22
Satsuma mandalinanın hasat ve ihracat zamanı

Mandalina türleri arasında en çok tercih edilen İzmir'in dünyaca ünlü satsuma mandalinanın hasadı 24 Ekim itibariyle başladı. Geçen yılın verilerine göre Rusların en çok sevdiği satsumanın bu yılki ihracat yolculuğu ise 27 Ekim Çarşamba günü başlayacak.İZMİR (İGFA) - Sonbahar ve kış aylarında doğal C vitamini deposu olan, grip ve soğuk algınlıklarına karşı kalkan görevi gören, pandemi şartlarında vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren, kokusu ve aromasıyla ağızlarda eşsiz bir tat bırakan İzmir’in dünyaca ünlü satsuma mandalinasında hasat ve ihracat zamanı başladı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, mandalinanın salgın ortamında daha fazla talep görmesini beklediklerini, 2020 yılına 437 milyon dolar olan mandalina ihracatının 500 milyon dolar, 163 milyon dolar olan satsuma mandalina ihracatının da 200 milyon dolara ulaşmasını öngördüklerini dile getirdi.

RUSLAR SATSUMAYI ÇOK SEVDİ

İklim değişikliğinden kaynaklı olarak bu yıl satsuma mandalina hasatında bir haftalık bir gecikme yaşandığına işaret eden Uçak, üreticilere ve ihracatçılara hayırlı sezon diledi. Raporlardan alınan verilere göre 2020 yılında Türkiye’nin satsuma ihracatının 108 milyon dolarlık büyük kısmı Rusya Federasyonu’na yapılırken, ikinci sırada 32 milyon dolarlık satsuma mandalina ihracatıyla Ukrayna yer aldı. Üçüncü basamağın sahibi ise; 3,7 milyon dolarla Sırbistan oldu. Türkiye, 2020 yılında 49 ülkeye satsuma mandalina ihracatı gerçekleştirdi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37