Sındırgı'ya sebze ve meyve kurutma tesisi kurulacak

26 Aralık 2019 Perşembe 13:24
Sındırgı'ya sebze ve meyve kurutma tesisi kurulacak

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, sebze ve meyve kurutma tesisi yapılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesince kurulacak tesiste, jeotermal enerji kullanılarak kurutulacak sebze ve meyveler ihraç edilecek.

Belediye tarafından hazırlanan "Jeotermal Enerji ile Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi Projesi", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün SOGEP programı kapsamında yatırıma uygun bulundu.

3,5 milyon liraya mal olacak projenin 2 milyon lirası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak, kalanı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden aktarılacak.

Tesis, Çaygören Mahallesi'nde Sındırgı Belediyesince tahsis edilen araziye kurulacak.

Yatırımla, kırsal alanda yaşayanların gelir düzeyinin artırılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, dezavantajlı grupların sosyalleştirilmesi, kayıtlı istihdamın artırılması, kayıt dışı beşeri sermayenin ekonomik hayata reel olarak katılımının sağlanması amaçlanıyor.

Projeyle kullanım dışı tarım alanları aktif hale getirilecek, gıda kayıplarının kurutma yöntemiyle önüne geçilecek ve doğaya salınan jeotermal deşarj suyu kullanarak çevreye zararı engellenecek. Kurutma tesisinde elde edilen ürünler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BATAŞ tarafından ulusal ve uluslararası pazarda yapılacak bu sayede üretimin sürdürülebilirliği sağlanacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37