Süs bitkileri ve Peyzaj sektörü Kasım’da ivme kazanacak!

Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show 2020’de dünya ile buluşturacak.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mayıs 2020 Cuma 15:09
Süs bitkileri ve Peyzaj sektörü Kasım’da ivme kazanacak!

Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show 2020’de dünya ile buluşturacak. Avrupa standartlarında kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla yetiştiren, talep eden firmalara ihtiyaca göre sözleşmeli üretim de yapan sektör, Türkiye’nin lojistik avantajlarından aldığı güçle, yeni ihracat hikâyeleri yazmaya hazırlanıyor.

Tarsus Turkey tarafından, 5 bin üreticinin sesi olan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliği ve Peyzaj Mimarları Odası desteği ile düzenlenen The Flower and Plant Show, 12-14 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Fuarda iç ve dış mekân süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından bahçe malzemelerine kadar pek çok ürün, peyzaj proje ve uygulamaları ile bir arada sergilenecek.

BİTKİ VE PEYZAJ SEKTÖRÜNÜN AVRASYA BÖLGESİNDEKİ
EN ETKİLİ İHTİSAS FUARI THE FLOWER AND PLANT SHOW

Tüm sektörler gibi, pandemiden olumsuz olarak etkilenen Süs bitkileri ve Peyzaj sektörüne, geçirdikleri bu zor dönemde 30 bin metrekare sergileme alanına sahip The Flower and Plant Show 2020 ile yeni ihracat kanalları açacaklarını, yeni iş bağlantıları ve ihracat fırsatları yaratacaklarını söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Mustafa Gültekin Gökgül, “Üreticilerimizin ticaretlerine her yıl sağladığımız katkıyı bu yıl bir adım daha ileriye taşıyarak, ihtiyaç duydukları ticari ortama ulaşmalarını sağlayacağız” dedi. Bu doğrultuda Tarsus Turkey olarak katılımcı – satın almacı buluşmalarına yönelik gerçekleştirdikleri B2B programını The Flower and Plant Show için de uygulayacakları bilgisini paylaşan Gökgül, “Uygulama ile süs bitkileri ve peyzaj sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki büyük alıcılarını özel olarak İstanbul’a davet ederek, doğrudan firmaların kendi standlarında katılımcılarımızla buluşmalarını sağlayacağız” dedi.

Geçen yıl 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekân süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, 2019’u 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla kapattı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, yılda yaklaşık 6 milyar liralık üretim gerçekleştiriyor. Yerli Süs Bitkileri Sektörü’nün Türkiye’deki en büyük buluşması The Flower and Plant Show hakkında detaylı bilgi için www.flowershow.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37