banner55

TOBB Tarım Meclisi'nden ortak çalışma vurgusu

17 Ekim 2021 Pazar 10:30
TOBB Tarım Meclisi'nden ortak çalışma vurgusu

Tüm dünyada artan emtia fiyatlarının tarım sektörüne olan olumsuz etkilerine dikkat çeken Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Meclisi’nden Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, sorunların çözümü için ilgili tüm kesimlerin ortak çalışması gerektiğini söyledi.BURSA (İGFA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Tarım Meclisi; Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı, Tarım Meclisi’nden Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Meclis Başkanı Murat Ülkü Karakuş başkanlığında, video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, sektörün karşı karşıya kaldığı güncel sorunlar ve sektördeki yenilikler ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Meclisi’nden Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, tüm dünyada artan emtia fiyatlarının ülke tarım sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. İthalatın fiyat artışlarının önlenmesinde tek başına yeterli olmadığını ifade etti. Çözüm noktasında yapılabilecekler konusunda ilgili tüm kesimlerle ortak çalışmanın önemine vurgu yapan Matlı, tarımsal girdi maliyetlerindeki son bir yıldaki gelişmeler ve yansımaları konusunda görüş belirtti.

Toplantıda, Türkiye’nin farklı bölgelerinde üretim yapan Meclis Üyeleri, kendi alanlarında yaşanan sorunlar ve gelişmeler hakkında istişarelerde bulunurken, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Mutabakat gibi dünyayı yakından ilgilendiren konuların tarım sektörüne olan yansımalarını da tartıştı.

Anahtar Kelimeler:
KazaBankaAvcılar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37