Türk döküm sanayinin gözü Amerika pazarında

Bomaksan, Havadan Sohbetler’in dördüncü serisinde döküm sektörünün duayenlerini ağırladı. Avrupa'da ikinci sıraya yükselen Türk döküm sanayisinin liderleri, pandeminin Türk döküm sanayisini güçlendirdiğini ve önümüzdeki iki sene içerisinde sektörde yeni bir hareketlilik başlayacağını öngörüyor.

08 Ağustos 2021 Pazar 17:29
Türk döküm sanayinin gözü Amerika pazarında

İSTANBUL (İGFA) - Bomaksan tarafından düzenlenen “Havadan Sohbetler” serisinin dördüncüsü gerçekleşti. Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan tarafından yönetilen oturum, döküm sektörünün önde gelen isimlerinden Silvan Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Rıfat Özalp ve Yılkar Döküm’ün İngiltere operasyonunun yönetimini üstlenen Mehmet Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti. 

Havadan Sohbetler’de; global tedarikçi olmanın incelikleri, döküm sektörü için pandemi sonrası fırsatları, sürdürülebilirlik, döküm sektöründe Brexit kavramı, pandemi sonrası yeni dünya düzeni ve döküm sektörüne ilişkin daha birçok konu masaya yatırıldı.

Üreticilerin İngiltere ve Amerika pazarından faydalanabilmek için gerekli hazırlıklarını şimdiden yapmasını tavsiye edildi.

Birleşik Krallığın tedarik kanallarında Türkiye’ye bir yönelim olduğunu açıklayan Mehmet Yıldırım, Brexit sonrası Birleşik Krallık’ın20. yüzyılın başında elinden kaybettiği küresel liderliği geri kazanmaya çalıştığını dile getirdi. Birleşik Krallık’taki ticari faaliyetleri yürüten bakanlık seviyesindeki yapılanmaların Türkiye’yi ticarette partner ülke olarak gördüğünü vurgulayan Yıldırım, “Tedarik kanallarında Türkiye’ye bir yönelim var.  İngiltere pazarı çok büyük, İngiliz ana sanayisindeki üreticilerinnetworküdünyayı sarıyor. Pazarda Türk sanayicisi için de uygun bir hedef kitle bulunuyor, meslektaşlarımız burada yatırım yapabilir, satış ofisleri kurabilir” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37