banner55

Türkiye İMSAD: "Enerji verimliliği için teşvik şart"

09 Ocak 2022 Pazar 11:05
Türkiye İMSAD: "Enerji verimliliği için teşvik şart"

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, geleceğimizi, sanayimizi, binalarımızı ve ticaretimizi şekillendirecek uzun vadeli planların devreye alındığı bir süreçte ‘az ile çok’ yapabilmenin önemi daha da arttığını söyledi. ANKARA (İGFA) -Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla yaptığı  açıklamada; günümüzde enerji verimliliğinin öneminin daha da arttığını belirtti.

“Kaynakların akılcı ve etkin kullanımı günümüzde daha önemli hale geldi" diyen Küçükoğlu, "Bugün sadece sanayide, üretim aşamasında değil evlerimizde tüketim noktasında da birlikte hareket etmeli ve bu konuya yönelik ortak bir bilinç oluşturmalıyız. Tüm dünyada yükselen rekabet nedeniyle ‘az ile çok’ yapabilmenin önemi daha da artıyor. ‘Az ile çok’un anlamı; sınırlı kaynaklarımızı daha iyi kullanarak, az kaynak ile daha çok iş ve ürün üretebilmektir. Enerji, ham madde, insan ve sermaye gibi… Gelecekte var olmanın ve sürdürülebilir başarının temel kuralı, ‘az ile çok’ anlayışını her alanda, durmadan daha ileriye taşıyabilmektir" diye konuştu.

Öte yandan binalarda ısıtma ve soğutma amacıyla tüketilen enerjinin verimli kullanılmasına daha fazla önem verilmesi, vatandaşların da evlerindeki enerji tüketimini sorgulaması gerektiğine de dikkati çeken Küçükoğlu,  Türkiye’deki tüm konutlar için 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale getirildiğini anımsatarak, yeni binaların iskan alabilmesi için en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37