Yaş meyve ve sebze rekora imza attı

Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı, son 12 ayın toplamında 3 milyar doları aşarak rekora imza attı. İhracattaki en büyük katkı mandalina ve domates satışından geldi.

08 Ağustos 2021 Pazar 13:03
Yaş meyve ve sebze rekora imza attı

İZMİR (İGFA) - Ege İhracatçı Birlikleri'nden derlediği verilere göre, Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı 2020'nin Ocak-Temmuz döneminde 1 milyar 363 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu yılın aynı döneminde ise çoğalan taleple ihracat yüzde 20 artarak 1 milyar 638 milyon dolara çıktı.İhracatta ilk sırada sektörün geleneksel pazarı Rusya yer aldı. Bu ülkeye 527 milyon dolar ihracat yapıldı.

Ürün bazında ise ilk sırada 220 milyon dolarla domates yer alırken söz konusu dönemde 183 milyon dolarlık kiraz ve 148 milyon dolarlık limon ihraç edildi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin önde gelen yaş meyve sebze ihraç ürünlerinin hasatlarının da hızlandığını söyledi. Yüksek kesimlerde kiraz hasadının devam ettiğine işaret eden Uçak, başta Avrupa olmak üzere 50'nin üzerinde ülkeye taze kiraz gönderdiklerini ifade etti. Taze incir ihracatının da yoğun taleple, hız kesmeden sürdüğüne vurgu yapan Uçak, Ege Bölgesinde şeftali hasadının da sona yaklaşıldığını dile getirdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37