banner55

Yolcu360 dünyaya açılıyor

Yolcu360, 30 milyon dolarlık değerleme sonucunda Eksim Holding’den gelen 6 milyon dolarlık Seri A yatırımıyla hedeflerine hız kazandırdı.

30 Nisan 2021 Cuma 04:33
Yolcu360 dünyaya açılıyor

İSTANBUL (İGFA) - Silikon Vadisi’nden yola çıkan ve kuruluşundan kısa bir süre sonra hikâyesini Türkiye’den devam ettirme kararı alan Yolcu360, şimdi de dünyaya açılmak ve Unicorn olmak için çok önemli bir adım attı. Araç kiralama platformu Yolcu360, yeni hedefleri için 30 milyon dolar değerleme ile hisselerinin yüzde 20’si karşılığında Eksim Holding’e bağlı Eksim Ventures’tan 6 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldı.

28 Nisan’da online gerçekleşen yatırım lansmanında basın mensupları ile bir araya gelen Eksim Holding Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak ve Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, yatırım sonrası için markanın vizyonunu ve büyüme hedeflerini paylaştı.

OYUN DEĞİŞTİRİCİ

2020 yılında, son dört yıldaki yüzde 10 bin 632 rekor büyüme oranıyla Deloitte Technology tarafından 'Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketi' seçilen Yolcu360'ın CEO’su Umut Yıldırım, araç kiralama sektörüne, rekabet eden değil rekabet edilecek yeni kulvarlar açan bir ‘oyun değiştirici’ olarak son derece özgün yaklaşımlar kazandırdığına vurgu yaptı.

Değerlemenin ve alınan yatırımın Unicorn olma hedefleri için bir yakıt ikmali olduğunu söyleyen Umut Yıldırım “Şirket kültürümüzü pozitiflik, yaratıcılık ve çözüm odaklılık değerlerinin üzerine inşa ettik.  Şu anda global internet ölçme ve karşılaştırma sitesi Similarweb.com araç kiralama kategorisinde dünyada 20. Türkiye’de ise 1. sıradayız. Şikayetvar.com’da ise yüzde 90’lık bir misafir memnuniyeti oranına sahibiz. Şimdi ilk baştan beri sahip olduğumuz o tutkuyu, küresel pazarda güçlü bir iş ortaklığıyla başarıya dönüştürme zamanı” dedi. 

2017 yılında 6 milyon TL olan gelirlerin 2020 yılında 100 milyon TL’ye ulaştığını belirten Yıldırım, 2022 yılında 500 milyon TL’yi aşan bir gelir beklentisi içinde olduklarını söyledi. 

Umut Yıldırım, yatırım görüşmeleri sırasında Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli’nin ‘’Benim hayallerim tutkulu girişimcilerin hayallerinin hayata geçmesi ve milli teknolojiye yatırım yaparak ülkemizden global pazarlarda söz sahibi girişimler çıkması” sözlerinin kendileri için motive edici olduğunu da sözlerine ekledi.

Eksim Holding Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, teknolojiyi ve yenilikçi fikirleri destekleyen bir iş modeline inandıklarını belirterek, "Eksim Ventures olarak farklı sektörlerde de Yolcu360 gibi kendini ispatlamış girişimler ile fonumuzu çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle holdingimizin faaliyet gösterdiği enerji ve gıda sektörlerinde yenilikçi iş modellerine önem veriyoruz" dedi.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37