Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, eylül ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Eylül 2022 Pazartesi 14:48
Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, eylül ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre eylül ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Oda olarak her ay düzenli şekilde açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı eylül ayında ilimizde yüzde 72.5 ile geçen aya göre 1.5 puan, geçen yılın aynı ayına göre ise 1.2 puan arttı.

Merkez Bankası tarafından yüzde 77.4 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise geçen aya göre 0.7 puan artarken, geçen yılın aynı ayına göre 0.7 puan azaldı. Sektörlere baktığımızda ise otomotiv, kimya, metal, plastik ve kauçuk sektörleri kapasite kullanım oranları genel ortalamanın üzerinde gerçekleşen sektörler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

KOCAELİ FİRMALARI

İlimizde eylül ayında gerçekleşen kapasite kullanımlarındaki artışta; mevsime ve ihracata bağlı olarak yeni siparişlerdeki artışın etkisi olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Eylül ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının ekim ayı iç ve dış piyasadaki beklentilerine baktığımızda; firmaların yüzde 21’i iç siparişlerinin arttığını belirtirken, yüzde 18’i azaldığını belirtmiştir.

Firmaların yüzde 61’inde ise iç sipariş miktarlarında bir değişim beklenmemektedir. İhracat yapan firmaların ise yüzde 20’si dış siparişlerinin ekim ayında arttığını belirtirken, yüzde 18’i azalış belirtmiştir. Firmaların yüzde 62’sinde ise alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmayacağı beklenmektedir” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37