Yanlış duymadınız, evet. Bir insan, çalışmadan da para kazanabilir ve meslek sahibi olabilir! Nasıl mı? Çok basit. Hadi yaklaşın bana sevgili gençler, çevirin etrafımı.
 
Liseden mezun olacaksınız ve üniversite sınavına gireceksiniz. Nasıl bir meslek seçmelisiniz ki, bu meslek size çalışmadan da para kazandırsın? Bir düşünün bakalım. Hayatınızın büyük bir kısmını işinizde geçireceksiniz, bu iş sizin hayatınızı kapsayacak, yalnız sizin değil, aileniz için de önemli bir seçim olacak.

Doktor, mühendis, avukat, psikolog, öğretmen, biyolog, bankacı, makine teknikeri, hemşire, sağlık memuru, otobüs şoförü, itfaiyeci, belediye görevlisi, tramvay sürücüsü… Saymakla bitmez seçenekler değil mi? Hangisini seçmeliyim acaba, hangisini seçersem çalışmadan para kazanırım?

Yapacağınız şey çok basit sevgili gençler. Önce; iyice bir düşünün. Yapmaktan en çok zevk aldığınız şeyi… Gezmek mi, hayvanları incelemek mi, insanları dinlemek ve çözüm üretmek mi? Yoksa; tiyatro oynamak, sinema ile ilgilenmek veya farklı insanların kültürlerini mi araştırmak? Bilmem, belki de uçmak veya denizde özgür şekilde günlerce vakit geçirmek de olabilir, kim bilir?

İşte sevgili gençler, buna karar verin önce. Mesela; denizi çok seviyorsunuz. Günlerce denizde kalmak, uçsuz bucaksız okyanuslarda dolaşmak, değişik ülkeleri gezmek… Siz kesinlikle denizci olmalısınız. Kaptan, gemi makine mühendisi/teknikeri, belki de gemi elemanı (kamarot, usta, fiter, aşçı). 

Artık neyi daha çok yapabilir, hangisini becerebilirsiniz, siz karar verin! Ona göre üniversite bölümlerini tercih edin. Herkes kaptan veya mühendis olamayabilir, olmak zorunda da değil zaten, çok iyi bir gemi aşçısı olsanız mesela. Adınız tüm denizcilik sektöründe dolaşsa! Güzel olmaz mıydı?

'Denizci olmaya hazırsınız' diyelim, sonra hayalinizi gerçekleştirecek bu faaliyet için size para ödeyecek birilerini bulun. Merak etmeyin bulursunuz! Ben armatör olsam, tüm hayâli 'kaptanlık' olan birini tercih ederdim kesinlikle! Hadi iyisiniz. 

Evet sevgili gençler! Uzun lafın kısası; hayattaki tutkunuz ne ise, onu yapın. Tutkunuz olan şey, size iş olarak görünmez, büyük bir heyecanla yaparsınız bu faaliyeti (işi demiyorum). En sevdiğiniz şeyi yapıyorsunuz ve birileri de bunun için üstüne size para veriyor. Hayata bakın.

Müzik yapmayı çok seviyorsunuz. Bateri (davul) çalmak bir tutku sizin için. Dünyanın en iyi bateristi olun o halde. Hayvanları çok mu seviyorsunuz ? Parmakla gösterilecek bir veteriner hekim olun. Siz hayvanlarla ilgilenirken, birileri de geçinmeniz için size para versin. Belki de; çocukları çok seviyorsunuzdur, o şirinlere bir şeyler vermek, onları eğitmek, bugüne değil, önümüzdeki yüz yıla dokunmak istiyorsunuz. O halde en kutsal mesleklerden biri olmak için hazırsınızdır; Öğretmenlik… 

Evet sevgili gençler, bilmem anlatabildim mi? Çalışmadan da para kazanabilirsiniz demiştim. Tutku ile yapacağınız her iş, sizin için meslek olmaktan çıkar. Belki herkes için bunu uygulamak kolay değildir ama yapabilirseniz eğer, inanın hayat daha güzel ve mutlu geçecektir!
Bu arada; bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

#şiddetsıfıröğretmenlerpekiyi

Sağlıcakla kalın…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37