banner55

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim 2021 Cuma 13:33
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

TEKİRDAĞ (AA) - Kapaklı, Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kapaklı'da ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı, Kaymakamlık ve Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Kaymakam Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin tören alanında bulunan okulları tek tek selamlayarak, öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kaymakam Bayram Sağır, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilan edilmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Milli Mücadele'nin kalbi ve karargahı olma vasfına, kurucu olma ayrıcalığını da eklediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının, Anadolu'yu işgal ve istiladan kurtarırken, milletle sarsılmaz bağını oluşturan Meclis, bu defa kurulan yeni devletin yönetim şeklini belirlemiş, milli iradenin tartışılmaz üstünlüğünü ve kudretini ilan ederek yeni bir yol açmıştır. 'Ya istiklal ya ölüm' kararlılığıyla devam eden mücadelenin, tam bağımsızlık ve milli egemenlik yürüyüşünde Cumhuriyet'in ilanı, bir dönüm noktası, bir büyük başlangıç ve yol haritası olmuştur."

Şiirlerin okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile tören sona erdi.

Törene İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Tolga Özçoban, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

- Çorlu

Çorlu ilçesindeki kutlama programı Kaymakam Cafer Sarılı'nın tebrikleri kabulüyle başladı.

Ardından Atatürk Meydanı'nda Kaymakam Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın askeri bando tarafından çalınmasının ardından, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Törende konuşan Kaymakam Sarılı, Cumhuriyet'in 98'nci yıl dönümünün milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutlandığını söyledi.

Sarılı, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet bizler için sadece bir yönetim şekli değil, yaşam biçimidir. Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile Cumhuriyet'in getirdiği yenilikler bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin temellerini atarak azmin, birlik ve beraberliğin, ayrıca ulusal egemenliğin sembolü olmuş ve bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ufkunu genişleterek ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza dinamizm kazandırmıştır."

- Hayrabolu

Hayrabolu'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alpullu Caddesi'nde düzenlenen törende Kaymakam Mehmet Sülün, Garnizon Komutanı Albay İlyas Akay ve Belediye Başkanı Osman İnan, öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Sülün, törende yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesi ve genç kuşaklara güçlü bir Türkiye bırakılabilmesi için milletçe çaba göstermek gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetin, Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olduğunu ifade eden Sülün, "Cumhuriyet rejimi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 98. yıl içinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almıştır." dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören askeri birliklerin, gazilerin ve öğrencilerin geçişinin ardından sona erdi.




Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37