Bağcılar Belediyesi "Çalışan Fikirler Atölyesi"ndeki iyi projeleri ödüllendirdi

18 Ekim 2021 Pazartesi 13:29
Bağcılar Belediyesi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Çalışan Fikirler Atölyesi" kapsamında ilçe sakinlerinin yaşamını kolaylaştıran ve teknoloji odaklı çözümler içeren projeleri üretenler ödüllendirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Beşkese'nin moderatörlüğünü yaptığı "Çalışan Fikirler Atölyesi"nde, fikirlerini paylaşmak isteyen belediye personeli arasından 6'şar kişilik 9 grup oluşturuldu.

Kendi aralarında bireysel fikirlerini ortaya koyan grupların, inovatif, Bağcılar sakinlerinin yaşamını kolaylaştıran ve teknoloji odaklı çözümler üreten projeleri jüri tarafından değerlendirildi.

Buna göre İbn-i Haldun isimli grup "Şeffaf Yönetim ve Hakediş Sistemi" isimli projesiyle birinci, Farabi grubu "Sıfır Atık Akademisi" projesiyle ikinci, Piri Reis grubu ise "Akıllı Yaşam Noktası" projesiyle üçüncü oldu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediyenin temelinde istişare kültürü olduğunu belirterek, "1992'de ilk yola çıkarken Bağcılar'da yaşayanlarla birlikte yola çıktık. Çünkü problemlerin kısa sürede çözmenin yolu yaşayan kişilerden dinlemektir. Sorunu yaşayanlar çözümü çok daha kolay buluyorlar. Söylenen bir fikrin bir başkası tarafından geliştirilmesi, fikirlerin bir araya geliştirilerek proje oluşturulması çok önemli. Küçük gördüğünüz fikirler belki bizim kafamızda kıvılcımı oluşan fikirlerle örtüştüğünde çok daha farklı noktalara gidebiliyor." ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, fikir maratonunda ilk üçe giren proje sahiplerine ödüllerini takdim etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37