Bağcılar Belediyesi, okurların hangi tür kitapları tercih ettiğini araştırdı

- Araştırma, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin macera ve bilim kurgu, lise öğrencilerinin klasikler, kişisel gelişim, tarih ve macera, yetişkinlerin ise klasikler, tarih, öykü ve biyografi türünde kitap okuduklarını ortaya koydu

28 Eylül 2021 Salı 13:41
Bağcılar Belediyesi, okurların hangi tür kitapları tercih ettiğini araştırdı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi tarafından yapılan araştırmada, üye okuyucuların yaş ve eğitim seviyelerine göre hangi türleri tercih ettikleri belirlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 33 bin 812 üyesi bulunan kütüphanede, 41 bin 68 kitap okurlara sunuluyor.

Kütüphaneden ödünç kitap alan kişilerin kayıtlarıyla yapılan araştırma sonucunda, okurların hangi türde kitap okuduğu bilgisine ulaşıldı.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri macera ve bilim kurgu, lise öğrenimi gören ve üniversiteye hazırlanan gençler Türk ve dünya klasikleri, kişisel gelişim, tarih ve macera türlerini tercih ederken, yetişkinler klasik ve tarih kitaplarına ek olarak öykü ve biyografi okumalarına ağırlık verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, okumaya ilgi duyan her yaştan vatandaş için kütüphaneleri yaşayan mekanlar haline dönüştürdüklerini belirterek, kültürel mekanların dolu olmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Çağırıcı, "Okumak bir aşk ve kitap da en güzel sevgili." ifadeleriyle herkesi kitap okuma alışkanlığı kazanmaya davet ederek, ilçeye içerisinde tiyatro salonu bulunan modern bir şehir kütüphanesi kazandıracaklarını aktardı.



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37