Bağcılar Belediyesi'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

09 Nisan 2021 Cuma 11:54
Bağcılar Belediyesi'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, yeni meclis salonunda düzenlenen toplantıda yapılan oylamayla kabul edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekili Sibel Betül Birer'in sunumuyla gerçekleşen toplantıda, 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, toplantıda, koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında yaptıkları hizmetleri anlattı.

Salgına rağmen hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadığını belirten Çağırıcı, vatandaşlara 7/24 hizmet etmenin onurunu yaşadığını, Kovid-19 dolayısıyla bazı hizmetleri online olarak sunmak zorunda kaldıklarını ama hizmetlerine ara vermeden devam ettirdiklerini kaydetti.

Başta temizlik görevlileri olmak üzere risklere aldırmadan görevlerini yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Çağırıcı, ilaçlamada İstanbul'da bir numara olduklarını, kamu kurumlarından sokaklara kadar ilçedeki her noktayı temizlediklerini ve ilaçladıklarını aktardı.

Çağırıcı, salgın sürecinde 15 bin aileyi ziyaret ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını, kimsesizlerin evlerini temizlediklerini, ramazan ayında evinden çıkamayan zor durumdaki vatandaşlara 26 bin 660 iftar ve sahur yemeği verdiklerini, 2019'da 113 olan afet toplanma merkezi sayısını 2020'de 141'e çıkardıklarını, 5 bin öğrenciye tablet dağıttıklarını, e-devlet ile belediye arasında yapılan entegrasyon sayesinde vatandaşın 38 çeşit hizmeti evinden aldığını anlattı.

- "Yakın zamanda ilçemize yen yatırımlar kazandıracağız"

Gönül belediyeciliğine dayalı eserlerle çok güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda ilçemize yeni yatırımlar kazandıracağız. Altında modern bir tiyatro olan 5 katlı kütüphane inşa edeceğiz. Devlet tiyatrolarını Bağcılar'a getireceğiz. 2 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği büyük bir nikah salonu yapacağız. İstanbullular artık düğün ve program yapmaya Bağcılar'a gelecek. Yaşlı Bakım Merkezi yapacağız, gençlik merkezi gibi çalışacak. Derslikler, konferans salonları oluşturacağız. Her kesimden yaşlımız kendi kültürünü gençlere anlatacak. Ayrıca e-Spor Merkezi ile Uluslar arası Okçuluk ve Buz Hokeyi Salonu açacağız. Arazileri, ödenekleri hazır. Çok yakında çalışmalara başlıyoruz."

Mecliste grupları bulunan partilerin meclis üyeleri de görüşlerini açıkladıktan sonra yapılan oylama sonucu 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37