Bağcılar zabıtasında "yaka kamerası" dönemi başladı

17 Temmuz 2021 Cumartesi 11:33
Bağcılar zabıtasında

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli personel, denetim ve uygulamalarda görüntü ile birlikte ses kaydı yapan yaka kameraları kullanmaya başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halkın güvenliği ve ilçenin düzenini korumaya yönelik hizmetlere ağırlık veren Bağcılar Belediyesi, yeni bir uygulamaya imza attı.

Zabıta Müdürlüğü, denetim ve uygulamalarda görüntü ile birlikte ses kaydı yapan yaka kameraları kullanmaya başladı. İlçede devriye görevi yapan zabıtalar ve motorlu ekipler, pazar yeri başta olmak üzere denetlemelerde kullandıkları kameralarla yaşanan olumsuzluklarda sıkıntıların çözüme kavuşmasına imkan veriyor.

Yaka kamerasını taşıyan memurlar, diyalog öncesinde vatandaşlara "Görevimiz şeffaflık ilkesi doğrultusunda kayıt altına alınmaktadır" hatırlatması yaparak karşısındaki insanların durumdan haberdar olmasını sağlıyor. Bu durum personelin başta işportacılar ve seyyar satıcılar olmak üzere kuralları ihlal eden kişilere karşı görevini daha da kolaylaştırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaka kameraları sayesinde talep ve şikayetlerin daha sağlıklı değerlendirileceğini belirtti.

Şeffaf denetim ilkesi doğrultusunda hem personelin hem de vatandaşların haklarının koruma altına alındığını kaydeden Çağırıcı, "Bir sorun olması halinde görüntüler incelenerek daha sağlıklı bir çözüme ulaşacağız. Bu uygulamayla kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Yaka kameralı zabıtalar, ilçe genelinde görev yapmaya başladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37