Bağcılar'da çevre eğitimi alan öğrenciler "çevre başkanı" oldu

- Çevre başkanlığı görevi verilen öğrenciler, ekosistem, geri dönüşüm, çevre temizliği, küresel ısınma ve yenilenebilir enerji konusunda ailesi ve akranlarını bilgilendirirken yanlış yapanları da uyaracak

16 Aralık 2021 Perşembe 12:47
Bağcılar'da çevre eğitimi alan öğrenciler

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü tarafından eğitim verilen öğrencilere, "çevre başkanlığı" görevi verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çevre bilinci kazandırmak amacıyla her yıl düzenli olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim seminerleri düzenleyen Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü, yeni bir projeye imza attı.

Bu kapsamda "çevre" başlığı altında eğitim verilen ilkokul öğrencilerine "çevre başkanlığı" görevi verildi. Uygulama ilk olarak Üsküp İlkokulu, İÇDAŞ İlkokulu ve 15 Temmuz İlkokulu'nda hayata geçirildi.

Okulları ziyaret eden Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü Koordinatörü Faik Işım, çevre başkanı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler artık Çevre Başkanısınız. Parklarda, sokakta ve etrafınızda çevreye zarar verenleri uyaracaksınız. Parklarımızı temiz tutacağız, çiçekleri koruyacağız. Bu işleri siz takip edeceksiniz. Amacımız gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek." ifadelerini kullandı.

Çocuklara, "Ekosistem", "Geri Dönüşüm", "Çevre Temizliği", "Küresel Isınma" ve "Yenilenebilir Enerji" adlı 5 kitapçık dağıtıldı. Resimli ve rengarenk kitapçıklarda çevreyle ilgili konular eğlenceli şekilde anlatılıyor.

Çevre başkanlığı eğitimleri, ilçedeki diğer okullarda da devam edecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37