Bağcılar'da işletmelere Kovid-19 denetimi yapıldı

04 Mart 2021 Perşembe 19:27
Bağcılar'da işletmelere Kovid-19 denetimi yapıldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kafe, lokanta, fırın ve restoranlar denetlendi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2 Mart itibarıyla kontrollü normalleşme döneminin başlamasının ardından İçişleri Bakanlığınca valiliklere Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderildi.

Bu kapsamda Bağcılar'da yeniden kapılarını açan kafe, lokanta, fırın ve restoranlara yönelik denetimler başladı.

Uygulamanın Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'ndaki ayağına Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile ilçe Tarım ve Orman Müdürü Fikri Evkaya da eşlik etti.

Zabıta ve polis ekipleriyle birlikte girilen işletmelerde genelgeye uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Yetkililer de sosyal mesafe, maske takılması, masalar arasında 1,5 metre açıklık başta olmak üzere alınması gereken bütün tedbirleri yerinde incelendi.

Ekipler, iş yeri sahiplerini ve çalışanlarını bilgilendirip uyarılarda bulunurken, yetkililer de risk haritasında turuncu renkle yüksek riskli durumda bulunan İstanbul'un maviye dönüşmesi için vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini istedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, hayatın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uyulması gerektiğini, bu konuda vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise herkes üzerine düşen görevi yaptığı takdirde salgının biteceğine inandığını vurgulayarak, "Normalleşme sürecinde belirlenen saatler çok önemli. Akşam saat 19.00'dan sonra kafe ve lokantalar açık olsaydı daha çok yoğun olacaktı. Kontrollerle İstanbul'u maviye dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
DenetimBağcılarKovid-19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37