Bağcılar'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı etkinliklerle kutlandı

12 Mart 2021 Cuma 19:29
Bağcılar'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı etkinliklerle kutlandı

İSTANBUL (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Celal Büyük, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ ile kısıtlı sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kaymakam Eldivan, "Allah'ım bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ruhu şad olsun." ifadesini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ise İstiklal Marşı'nın yazıldığı sürecin çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini belirterek, İstiklal mücadelesinin yeni bir devletin kuruluşu değil, mevcut yıpranmış bir medeniyetin yeniden şahlanışı ve ayağa kalkışı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyeti ve İstiklal Savaşlarını anlayabilmek için Balkan Savaşları'nın çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Yoklukla mücadele eden bir toplumun, o süreçte yazmış olduğu bu destan dünyaya örnek bir destandır. Mehmet Akif bu marşı duyarak veya dinleyerek değil yaşayarak yazdı. Öyle bir Mehmet Akif ki bir bakıyorsunuz savaş cephesinde bir bakıyorsunuz kürsüde. Allah hepsinden razı olsun. Bize düşen de aynı duygu ve heyecanla vatanına, ezanına, devletine faydalı ve inançlı bir nesil yetiştirebilmek."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ise İstiklal Marşı'nın zalimlere karşı imanla direnmenin, düşmana hak ettiği dersi vermenin, millet olarak tarihteki değerlere sahip çıkma destanının en güzel ifadesi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Çağırıcı'nın da rol aldığı "İstiklal Marşı 100 yaşında" konulu kısa film izlendi.

Daha sonra "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Peyami Safa Ortaokulu öğrencisi Gamze Doğan ile Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Ayşe Civelekoğlu birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

"Dirilişin Sembolü: İstiklal Marşı" temalı resim yarışmasına katılanların eserlerinin izlenmesiyle devam eden etkinlik, ilçedeki öğrenciler arasında düzenlenen şiir okuma ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

- İlçedeki direk afişleri İstiklal Marşı dizeleriyle süslendi

Öte yandan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına yönelik gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ilçedeki direk afişleri İstiklal Marşı dizeleriyle süslendi.

Bugüne özgü hazırlanan 5 bin kitap ve kalem de Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçilerine hediye edildi ve Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'na 10 kıtanın yazılı olduğu 10 kutu konuldu.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37