Bağcılar'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına özel programlar düzenlenecek

11 Mart 2021 Perşembe 13:32
Bağcılar'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılına özel programlar düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılını kültür-sanat etkinlikleriyle kutlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla ilçede bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da rol aldığı tarihi bir film ile Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi ve Bilgi Evlerince her dizeyi farklı kişinin yorumladığı bir klip çekildi.

Ayrıca, güne özel hazırlanan 5 bin "Göğe Yükselen Hilal" adlı çizgi roman kitabı ile üzerinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının yer aldığı 5 bin tükenmez kalem Taceddin Dergahı Müzesi'ni ziyarete gelenlere hediye edilecek. Sanal tura da açılan müze, "www.bagcilar.bel.tr" adresi üzerinden gezilebilecek.

- Sokaklar İstiklal Marşı dizeleriyle süslendi

Etkinlikler kapsamında İstiklal Marşı'nın her dizesi ilçe sokaklarındaki elektrik direklerine asıldı. Afişlerle bezenen sokaklarda renkli görüntüler oluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstiklal Marşı'nın bağımsızlığın simgesi olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın en önemli kimlik yapıcı unsurlardan ve gerçek bir milli mutabakat metni olduğunu vurgulayan Çağırıcı, "Biz de emanete sahip çıkarak her yıl farklı organizasyonlarla İstiklal Marşı'nı yaşatıyoruz. Bu vesileyle de milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37