Balıkesir'de bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki kızıl akbaba tedaviye alındı

22 Ekim 2021 Cuma 21:07
Balıkesir'de bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki kızıl akbaba tedaviye alındı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir vatandaş tarafından arazide bitkin halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki kızıl akbaba tedavi altına alındı.

İlçede bir arazide bitkin ve uçamaz halde arkadaşı tarafından bulunan akbabayı iş yerine getiren Hakan Cin, nesli tükenme tehlikesi altındaki akbabayı bir süre buradaki kümeste muhafazaya aldı.

Ardından iş yeri sahibi Hatice Esra Yıldız, telefonla ekipleri arayıp akbabanın korunmaya alınması için durumu bildirdi.

Bunun üzerine Bostancı Mahallesi'ndeki işletmeye giden Burhaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği veterineri Ertan Şenol bitkin haldeki kızıl akbabayı teslim aldı.

İlk kontrolleri yapılan akbaba İvrindi ilçesindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Burada gerekli sağlık taraması yapılan akbabanın travmaya bağlı olarak uçamadığı belirlendi. Kızıl akbabanın tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanına salınacağı bildirildi.

Cin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akbabayı bulan arkadaşının kendisinden yardım istemesi üzerine akbabayı müdür olarak görev yaptığı iş yerine getirdiğini söyledi.

Hayvanları Koruma Derneği üyesi olan patronları Yıldız'ın da yardımlarıyla akbabanın tedavi altına alındığını ifade eden Cin, "Patronumuz Esra hanım bir hayvan dostu, aynı zamanda da hayvanları koruma derneğine de üye. Kendisi ile sabah buluştuğumuzda anlattık. Bunun üzerine milli parklardaki yetkili arkadaşı aradı." dedi.



Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37