Büyük Önder Atatürk, Gölcük ve Karamürsel'de anıldı

10 Kasım 2021 Çarşamba 11:37
Büyük Önder Atatürk, Gölcük ve Karamürsel'de anıldı

KOCAELİ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Kocaeli'nin Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde törenlerle anıldı.

Gölcük Anıtpark'ta düzenlenen törene Kaymakam Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada trafikte olan sürücüler, araçlarını durdurarak saygı duruşuna geçti.

Törene katılanlar, daha sonra İstiklal Marşı okudu.

- Karamürsel

Karamürsel Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreni, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi, ardından İstiklal Marşı okundu.

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi öğrencileri de Karamürsel Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirdi.

Etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk Orotoryosu sahnelendi, ilçedeki okullar arasında düzenlenen "Atatürk" adlı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Programa Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Karakaya, İlçe Jandarma Komutanı Burhan Demir, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tırpan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37