Çiler'den, Beyaz Baston Engelliler Haftası mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ocak 2020 Salı 12:34
Çiler'den, Beyaz Baston Engelliler Haftası mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Çiler mesajında şunları söyledi:

20. yüzyılda Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini yitiren bir fotoğraf sanatçısının bastonunu beyaza boyaması, Fransa’da Görme Engelliler Derneği tarafından 1931 yılında simgeleştirilmiştir. Her yıl engelleri ortadan kaldıracak koşullara farkındalık yaratmak amacıyla 7-14 Ocak tarihlerini 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' olarak kutlamaktayız. 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 45 milyon, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre ülkemizde yaklaşık 220 bin görme engelli kardeşimiz vardır. Engelli dostlarımız kendilerine imkanlar verildiğinde her türlü zorluğu aşacak kuvvete sahip olmakla beraber, bir çok başarılı çalışmanın altına imzalarını atacak kadar azimlidirler. 

Bizler de sağlıklı bir gelecek için herkesin birer engelli adayı olduğunu düşünerek hareket etmeli, onların istihdam başta olmak üzere hayatın her alanında aktif bir şekilde var olmaları için desteklerimizi esirgememeliyiz. 

Gebze Ticaret Odası olarak yanlarında olmaya çaba gösterdiğimiz tüm engelli kardeşlerimizin üretken olduğu bir dünyaya ulaşabilmek hepimizin dileğidir. Onların gelişen ve değişen dünyanın getirdiği teknolojik imkanlardan faydalanmaları için gerekli desteğin sağlanması oldukça önemlidir. 

Akıllı gözlük, akıllı saat gibi yeni gelişen uygulamalar da, onların hayatlarına rahatlık katmak için atılan önemli adımlardandır. Bizler de, yıllık faaliyet raporlarımızın bir bölümünde görme engelli üyelerimiz için Braille Alfabesi'ni kullanarak, onlara okuma kolaylığı sağlayan kitapların tanıtılması ve kullanılması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.

Tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, bu vatandaşlarımızın her hizmetten eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak, onlara sahip çıkarak onların sorunlarına ortak olmanın bilinciyle 

7 – 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutluyor, onlara sağlık ve mutluluk ve güzelliklerle dolu bir ömür diliyorum.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37