banner55

Edirne'de Kovid-19 vakalarının arttığı köyde "gönüllü karantina" uygulanıyor

23 Aralık 2021 Perşembe 14:32
Edirne'de Kovid-19 vakalarının arttığı köyde

EDİRNE (AA) - Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasının ardından muhtarlık kararıyla kahvehaneler kapatıldı, vatandaşlar gönüllü karantinaya girdi.

Son günlerde vaka sayılarının hızla arttığı, yaklaşık 1200 nüfuslu köyde, bazı vatandaşların testinin pozitif çıkması üzerine kısmi kapanma kuralları uygulanması kararlaştırıldı.

Köyde yaşayan vatandaşların bir araya gelmelerini önlemek için kahvehaneler kapatıldı, ev ziyaretlerinin yapılmaması hususunda uyarılar yapıldı.

Osmanlı köyünün muhtarı Arif Aytaç, AA muhabirine, vaka sayılarının artmasına karşılık tedbir alıp gönüllü karantinaya başladıklarını, bunun da faydasını gördüklerini ifade etti.

Köylerindeki vaka sayısının 24'ten 11'e düştüğünü, virüsün bulaşmasını engellemek için bir hafta önce gönüllü karantina kararı aldıklarını belirtti.

Karantina kapsamında toplu halde bulunulan alanların kapatıldığını, düğün ve mevlitlerin de yasaklandığını vurgulayan Aytaç, kurallara tüm vatandaşların uymasıyla vaka sayılarının düşmeye başladığını belirtti.

Köy sakinlerinden Fatma Erkan, köyde vaka sayılarının artmasından dolayı tedbirlerin arttırıldığını söyledi.

Acil olmadıkça dışarıya çıkmadıklarını belirten Erkan "Herkes kendi önlemini alsın, kendisini korusun. Biz dışarı çıkmıyoruz, komşulara bile gitmiyoruz. Kahvehaneler kapalı, her yer kapalı, herkesin kurallara uymasını istiyoruz." dedi.

Halime Özer ise köy sakinleri olarak gönüllü karantina uyguladıklarını dile getirdi.

Herkesin kurallara uymasını isteyen Özer, bir an önce salgının sona ermesini diledi.

Daha önce de ilçeye bağlı iki köyde gönüllü karantina uygulamasına gidilmişti.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37