Edirne'den kısa kısa

04 Ekim 2021 Pazartesi 16:20
Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Alt yapı çalışmaları kapsamında Şükrüpaşa Caddesi'nin bir hafta trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Şükrüpaşa Mahallesi Şükrüpaşa Caddesi’nin (Buçuktepe Mezarlığı’nın alt tarafı) bugünden başlayıp 10 Ekim tarihine kadar trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Bu süre zarfında vatandaşların Şükrüpaşa Mahallesi Jandarma Üsteğmen Ahmet Altın Caddesi’ni (Eski Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu güzergah) alternatif yol olarak kullanabilecekleri ifade edildi.

- Edirne İl Genel Meclisi toplandı

Edirne İl Genel Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantıları başladı.

Toplantıların 1. bileşimi Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında yapıldı.

Tek gündem maddesiyle gerçekleşen toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yaşar Sasa, komisyon raporunu sundu.

Toplantılar hafta boyunca devam edecek.

-Avrasya Aile Hekimliği Dergisi "DOAJ" indeksine eklendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından yayınlanmakta olan Avrasya Aile Hekimliği Dergisi / Eurasian Journal of Family Medicine'in indekslendiği dizinlere bir yenisi eklendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, TÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ve Avrasya Aile Hekimliği Derneği (ESFAM) iş birliği ile 2012 yılından beri aralıksız yayın hayatına devam eden Aile Hekimliği Dergisi / Eurasian Journal of Family Medicine, "DOAJ" da taranmaya başladı.

Üç ayda bir İngilizce yayın yapan hakemli dergi Aile Hekimliği Dergisi / Eurasian Journal of Family Medicine; bilim, teknoloji, tıp, sosyal bilimler, sanat ve beşeri bilimlerin tüm alanlarını kapsayan 16 bin 500'ün üzerinde hakemli açık erişimli dergiyi içeren "DOAJ"da indekslenecek.

-4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gürkan burada yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'nın 60 personelle 7/24 esasıyla görev yaptığını belirtti.

Toplam 60 personelin, tüm sokak hayvanlarının yıl boyunca hafta içi- hafta sonu, soğuk - sıcak demeden, gönüllüler ile birlikte oluşturulan besleme noktalarında beslemelerini gerçekleştirdiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Toplama ekibimiz tarafından küpesiz hayvanlar da toplanarak, kısırlaştırılmaları ve tedavileri yapılmakta ve ardından yasanın bize emrettiği şekilde tedavileri bittiği zaman aldığımız yere, yani sokaklara bırakmaktayız. 2021 yılında 9 aylık dönemde toplam 175 adet dişi, 22 adet erkek köpek; 44 adet dişi kedi, 42 adet erkek kedi kısırlaştırılmış bulunulmakta.

En sevindiricisi ise 9 aylık dönemde 311 adet köpek, 48 adet kedi sahiplendirilmiş. Vatandaşlarımız sokak hayvanlarımıza sahip çıkmış. Bu anlamda Edirneli hemşerilerime duyarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu dönemde 842 adet hayvanımıza küpeleri takılarak, 279 hayvanımızda tedavinin ardından alındıkları yerlere sokaklara bırakılmış. Bu kapsamda toplamda 678 sokak hayvanımızın tedavisi yapılmış."

Vatandaşlardan belediyenin belirlediği besleme noktaları dışında yeni besleme noktaları oluşturmamalarını isteyen Gürkan, “Bir noktada besleme yaparsanız, oraya köpeklerin gelmesini sağlarsınız ve diğer vatandaşlarım bundan şikayetçi olmaya başlarlar, biz de o hayvanları oradan toplayıp başka yere götürmek zorunda kalırız. Hem belediye ekiplerimiz hem de gönüllülerimizin belirlediği yerler dışında lütfen besleme yapmayın.” uyarısında bulundu.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37