İşler nereye gidiyor ?

Sağlık Bakanlığı kontrolleri uzaktan izleme  teknolojisiyle yapıyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Nisan 2020 Çarşamba 22:19
İşler nereye gidiyor ?

Sağlık Bakanlığı kontrolleri uzaktan izleme  teknolojisiyle yapıyor. SENSÖRLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 20 saniye el yıkama süresince suyun açık kalmaması gerekliliğinin anlatan filmi. Musluğun dokunmadan açılıp kapanmasını gerekli kılıyor. SENSÖRLER

Bölgemizin gururu Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, İnternet Polikliniği’ne başladı. Devamı hasta üzerine konulacak algılayıcılardan elde edilecek verilerle doktorların işleri kolaylaştıracaktır. SENSÖRLER

Bu ve benzeri proseslerde birden fazla yapının birlikte çalışması gerekli ve zorunluluktur.

İçinde bulunduğumuz durumla ilişkili uygulamalardan birinin, Semtech'in LoRa® Cihazları Polysense'nin Kızılötesi Sıcaklık Sensörüne Entegre yapısı;

Akıllı insan vücudu sensörleri , sağlık çalışanlarının yüksek sıcaklıktaki bireyleri tanımlamalarını sağlar.

Semtech Corporation, fiber ve kablosuz algılama için kurumsal IoT çözümlerinde yenilikçi bir lider olan Polysense Technologies Inc.'in (Polysense), Semtech'in LoRa® cihazlarına dayanan bir dizi akıllı insan vücudu sıcaklık izleme ürünü geliştirdi.

Sıcaklık sensörlerinden gelen gerçek zamanlı veriler, sağlık çalışanlarının yüksek sıcaklıktaki bireyleri verimli bir şekilde taramalarını sağlıyor.

Çözüm yakın zamanda Coronavirus (COVID-19) müdahale çabalarına yardımcı olmak için İtalya'ya gönderildi.Proses;

 “Yeni kızılötesi LoRa tabanlı sıcaklık sensörleri ile şehirler topluluklara daha iyi sağlık izleme ve hizmetler sunabiliyor. Sağlık görevlileri, insanların sıcaklığını izleyebilecek ve gerektiğinde ihtiyacı olan kişilere derhal sağlık hizmeti sunabilecektir. ”

Küresel topluluk, ülkelerin ve şehirlerin nüfusuna daha iyi topluluk hizmetleri sunmalarına yardımcı olmak için giderek daha fazla Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerine yöneliyor. 

Esnek, uzun menzilli yeteneklere sahip IoT çözümleri, sağlık sektörünün güvenilir ve doğru veri izleme yoluyla hastane, hasta bakımı ve halk sağlığı iş akışlarını optimize eden uygulamalar geliştirmesine olanak tanır.

Polysense, yeni LoRa tabanlı insan sıcaklık izleme ürünlerini iki varyantta sunuyor:

• Bireysel kullanım için kablosuz sensör olan WxS x800-IRTM , termal algılama teknolojilerini ve gömülü LoRa cihazlarını kullanarak hasta sıcaklığını gerçek zamanlı olarak sürekli olarak izler. Sensör, sıcaklık verilerini trend analizi için Bulut tabanlı uygulamalara iletmek için LoRaWAN® protokolüne dayalı bağlantıyı kullanır. Sıcaklık eşikleri aşılırsa uyarılar mobil cihazlara iletilir, bu da hastanın başkalarına temasının sınırlandırılmasının  ve tıbbi yardım almasının  yolunu açıyor.

              

• Polysense'nin WxS x810-IRTMS , kamusal alanlarda kullanım için bağımsız bir termal ölçüm cihazıdır. Bu ürün, halk sağlığı görevlilerinin toplu taşıma, hava alanları, tren istasyonları, okullar, alışveriş merkezleri ve büyük bina girişlerindeki nüfusları verimli ve güvenilir bir şekilde izlemelerini sağlar. WxS x810-IRTMS'nin açılması beş dakikadan daha kısa bir sürede gerçekleşir ve anında sıcaklık taraması ve daha fazla kamu güvenliği sağlıyor.

Semtech'in Kablosuz ve Algılama Ürünleri Grubu IoT Başkan Yardımcısı Marc Pegulu’nun 'LoRa cihazları ürün geliştirmeyi hızlandırır ve müşterilerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için çözümlerin uygulanmasını sağlar. Polysense'nin termal sıcaklık izleme uygulamaları, LoRa tabanlı IoT çözümlerinin, toplulukların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının Covid-19 krizini daha iyi ele almasına yardımcı olan acil bilgileri nasıl sağlayabileceğinin bir örneği olarak hizmet ediyor, ” söylemine ben de katılıyorum.

Yaşamımızın her alanında, özellikle olmazsa olmazımız. Tarım ve Hayvancılık ta çok kullanacağız bu çözümleri… Son olarak diyorum ki;

Çiftçi varsa Eğitim var. Çiftçi varsa Sağlık VAR . Çiftçi varsa hayat VAR.

HERKES DURUR ÇİFTÇİ DURMAZ…..!                                                          (*)

Sevgiyle ve Sağlıkla Kalın.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(*) : AKILLI KÖY (vodafone-tabit ) uygulamasını göz atmanızı dilerim.

Kaynak :

 IoT Business News web sayfası

Polysense web sayfası 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37