İsviçre'de yaşayan yardımsever, memleketi Karacabey'de ihtiyaç sahipleri için kermes düzenliyor

20 Kasım 2021 Cumartesi 15:11
İsviçre'de yaşayan yardımsever, memleketi Karacabey'de ihtiyaç sahipleri için kermes düzenliyor

BURSA (AA) - İsviçre’de kuaförlükle uğraşan Karacabeyli Yasemin Tuna, İsviçre’den getirdiği 1 tır dolusu eşyayı kermes düzenleyerek satıp ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyor.

Karacabey’de defalarca ihtiyaçlı ailelere koliler dolusu giysi, ayakkabının yanı sıra ekmek, yakacak gibi yardımlarda bulunan Tuna, Karacabey’e bağlı Bakırköy’de kermes düzenliyor.

Bakırköy Mahallesi Yeni Cami karşısında kendilerine ait evin bodrumunda kermes açtıklarını ve her cumartesi – pazar saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasında kermesin açık olacağını söyleyen yardımsever Yasemin Tuna şunları kaydetti:

"Söz konusu yardımları İsviçre’deki yabancı müşterilerimin katkısıyla Karacabey’e ulaştırdık. 'Uyan Türkiye' adı altında başlattığımız kampanya ile daha önce de yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Türk hayırseverlerin ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlara daha fazla yardımda bulunmaları yönünde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

İsviçre’den getirdiği 1 tır dolusu malzemeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kermes açmak üzere çabaladıklarını aktaran Tuna sözlerini şöyle noktaladı:

"Yüzlerce kot pantolonlar, taytlar, kazaklar, montlar ayakkabılar, oyuncaklar, nevresimler gibi ürünleri satarak ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bunun yanında yiyecek içecek de satacağız. Bu şekilde bu zor günlerde vatandaşlarımıza yardım etmiş olacağız. Örneğin, şu an da 83 yaşında olmasına rağmen çalışan bir teyzemiz var. Onun yakacak başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını gidererek evde rahat etmesini sağlayacağız. Bunun gibi tespit ettiğimiz birçok ihtiyaç sahibinin, düzenlediğimiz bu kermeste topladığımız parayla yüzünü güldürmek istiyoruz. Gelin siz de alacağınız ürünlerle kermesimize destek olun ve yoksulluğu el birliğiyle bitirelim."



Anahtar Kelimeler:
KermesKaracabeyYasemin Tuna
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37