banner55

İzmit Belediyesi çalışanlarına koronavirüs düzenlemesi

Koronavirüs salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne göre İzmit Belediyesinde asgari çalışan bulundurulacak.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mart 2020 Salı 18:41
İzmit Belediyesi çalışanlarına koronavirüs düzenlemesi

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin ardından İzmit Belediyesi de çalışanlarına yönelik düzenlemeyi hayata geçirdi. Buna göre Belediye personeli, kamu hizmetini aksatmayacak şekilde dönüşümlü olarak çalışacak.

HİZMET AKSAMAYACAK
Genelgeye göre, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadeleyi, etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

İHTİYAÇ HALİNDE GÖREVE HAZIR OLACAKLAR
Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşit olacak. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamayacak, hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorunda olacak.

KRONİK HASTALAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK
Daha önceki genelgede Kovid-19 kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler. Yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli sayılabilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37