Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım 2021 Perşembe 14:04
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

EDİRNE (AA) - Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri (Öz Sağlık-İş) Sendikası Edirne Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hamdiye Şen "Şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tek tek fertler olarak gelin birlikte mücadele edelim" dedi.

Şen, sendika binasında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa, mobbinge, güvencesizliğe karşı durmak için bir arada olduklarını belirtti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadına yönelik şiddetin devam ettiğini ifade eden Şen, her üç kadından birinin, fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakıldığı savundu.

Hak-İş olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edilmesi, bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddete karşı 'şiddete sıfır tolerans' yaklaşımı, bir devlet politikası haline gelmelidir. Yapılan çalışmaların daha caydırıcı, daha kapsayıcı ve daha etkili araç ve politikalarla sürdürülmesi gerekmektedir. Toplumsal değerlerimiz bugünümüzün ve geleceğimizin teminatıdır. Şiddeti bertaraf etmede toplumsal değerlerin önemine ve gücüne inanıyoruz. İnsan onuruna yakışır hayat için özgürlük arayışına sahip çıkmak, en temel yaşam hakkını tahrip eden tüm odaklara karşı dik durmak, insan olarak da kurumlar olarak da sorumluluğumuzdur. Hak-İş bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için yoğun çalışmalarda bulunmaktadır. Şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tek tek fertler olarak gelin birlikte mücadele edelim."

Hak-İş ve Öz Sağlık-İş Edirne Şubesi Başkanı Emre Promet de basın açıklamasına katıldı.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37