Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım 2021 Perşembe 16:48
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

EDİRNE (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Edirne Temsilciliğince, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde şiddetle mücadele çağrısında bulunuldu.

Dernekte düzenlenen toplantıda, "Sevgi ile şiddet yan yana gelmez" mesajı ve "şiddetin bahanesi olmaz" sloganıyla hazırlanan spot filmli tanıtıldı.

KADEM Edirne Temsilcisi Nilgün Tabakoğlu, dernekte yaptığı açıklamada, KADEM'in "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Hazırladığı Kampanyada "Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez" mesajı verildiğini söyledi.

KADEM'in her yıl 25 Kasım'da kadına şiddetin son bulmasına yönelik mesajlar verdiğini belirten Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl verdiğimiz mesajın amacı, özellikle son yıllarda aşk, sevgili ve eş gibi kelimeleri sık sık cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalıklı yaklaşımların önüne geçebilmektir.

Medyaya yansıyan acı olaylar var. Özellikle sevgi, şiddet, cinayet ve istismar ile yan yana gelemeyecek bir kavram. KADEM'in şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan kampanyası da bu gerçekten yola çıkılarak hazırlandı. 'Şiddetin Bahanesi Olmaz' sloganlı kampanyada, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların, şiddet türlerini ve 'geliyorum' diyen şiddetin öncüllerini fark etmeleri amaçlanıyor."


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37