Kocaeli'de seraları zarar gören çiftçilere dayanıklı naylon desteği

25 Şubat 2021 Perşembe 13:58
Kocaeli'de seraları zarar gören çiftçilere dayanıklı naylon desteği

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle seraları zarar gören 300 çiftçiye hibe destekli sera naylonu dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından hasar tespit tutanağı düzenlenen 300 çiftçiye talepleri üzerine hibe destekli sera naylonu dağıtımına başlandı.

İlk olarak İzmit ilçesine bağlı kırsal Bayraktar Mahallesi'ndeki 74 çiftçiye 13,5 metreye 46 metre boyutlarında UV+AB+EVA+IR katkılı ve 36 aya kadar ekonomik ömrü olan birer top sera naylonu teslim edildi.

Dağıtım programına, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe, Bayraktar Mahallesi Muhtarı Ali Cevat Tomardur, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

- "Başkanımız çiftçileri yalnız bırakmadı"

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın kardan dolayı seraları zarar gören çiftçileri yalnız bırakmadığını söyledi.

Zarar gören seraların naylonunun tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Karaaslan, ayrıca serasını yaptıracak olanlara da yüzde 50 destek verileceğini kaydetti.

Karaaslan, Büyükakın ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne teşekkür ederek, "İnşallah bir daha böyle afetlerle karşılaşmayalım ama sigortalarımızı da yaptıralım." dedi.

Bayraktar Mahallesi Muhtarı Ali Cevat Tomardur da yaşanan kar felaketinden dolayı bazı seraların yıkıldığını ve zarar gördüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın seraları yerinde incelediğini vurgulayan Tomardur, "Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla hibe olarak birer top sera naylonu ve yüzde 50 hibeli sera yapım sözü verdi. En çok zarar olan Bayraktar köyünde çiftçilere bedava sera naylonu dağıtıldı. Yüzde 50 hibe projesiyle ilgili de çalışmalarımızı, Muhtarlık Dairesi Başkanımızla birlikte yürütüyoruz. Köyüm ve halkım adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Büyükşehir Belediyesi sağolsun olabildiği kadarıyla yardımcı oluyor"

Bayraktar Mahallesi'nde babasıyla birlikte seracılık yapan 25 yaşındaki Bektaş Özlü ise üniversite mezunu olduğunu fakat iş bulana kadar babasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Kar nedeniyle seralarının zarar gördüğünü anlatarak, "Üzgünüz, ekmek teknemiz yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi sağolsun olabildiği kadarıyla yardımcı oluyor. Biz de bundan faydalanıyoruz. Büyük Büyükşehir Belediye Başkanımıza vermiş olduğu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Emekli olduktan sonra köyünde seracılık yapmaya başlayan 61 yaşındaki Ali Akyıldız ise kar nedeniyle seralarda ciddi hasarlar oluştuğuna işaret ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bize yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." dedi.



Anahtar Kelimeler:
Sera Naylonu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37