banner55

Osmaneli'de öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi verildi

29 Eylül 2021 Çarşamba 15:10
Osmaneli'de öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi verildi

BİLECİK (AA) - Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, Hükümet Konağı önünde öğrencilerine deprem korkularını yenmek amacıyla deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklarla ilgili eğitim verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2021 yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmesinin ardından afetler konusunda toplumda farkındalık oluşturmak için deprem simülasyon tırı Osmaneli'ye geldi.

Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, ilk olarak deprem hakkında bilgiler aktarıldı. Ardından Türkiye'de yaşanmış şiddetli depremlerin sarsıntıları simülasyon tırında yaşatılarak, deprem esnasında yapılması gerekenler anlatıldı.

AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel, yaptığı açıklamada, deprem öncesi, sonrası ve deprem sırasında yapılması gerekenleri okullarda anlattıklarını belirterek, "AFAD Başkanlığımızın bize gönderdiği deprem simülasyon tırında deprem anını yaşatmak ve farkındalık oluşturmak istedik. Bunun için önce okullardan başladık, kamu kurumlarında deprem anında neler yapılması gerektiğini, depremi hissettirecek şekilde anlatıp eğitim verdik." bilgisini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
EğitimDeprem
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37