banner55

Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nı 30 bin kişi ziyaret etti

14 Eylül 2021 Salı 13:27
Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nı 30 bin kişi ziyaret etti

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 8-11 Eylül'de düzenlenen PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nı yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 200 sektör temsilcisinin birbirinden farklı ürünlerini sergilediği fuar, Türkiye’nin açık havada yapılan en büyük peyzaj fuarı oldu.

Türkiye’deki birçok üniversitede öğrenim gören peyzaj ve süs bitkisi alanından öğrenciler, fuardaki yarışma ve uygulamalarla önemli tecrübe yaşadı.

Ülkenin dört bir yanında yetişen, farklı iklimlere ait yüzlerce çeşit süs bitkisi ve peyzaj ürününün sergilendiği PSB Anatolia, sektörün dünyadaki merkezi oldu. Fuarı, Türkiye ve dünyadan 29 bin 500 kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, fuara gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Tarımsal üretim, süs bitkiciliği ve peyzaj alanında Sakarya'mızı dünyanın göz bebeği yapmayı arzu ediyoruz. Mümbit topraklarımız, iklim yapımız, doğal cennet arazilerimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Allah'ın Sakarya’ya verdiği bu güzel nimetleri kullanıyor, en güzel ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada dünyadaki üretimin 3'te 1'ini gerçekleştirdiğimiz süs bitkiciliği alanında yapılan PSB Anatolia, uluslararası alanda sembol oldu."​​​​​​​

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37