Sakarya'dan kısa kısa

26 Ekim 2021 Salı 16:07
Sakarya'dan kısa kısa

SAKARYA (AA) - Sakarya'da kentin tarihi ve doğal güzellikleri, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği tanıtım gezileriyle keşfediliyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, 24. Finans Sempozyumu'na katılan akademisyenlerin tanıtım gezileri kapsamında konuk edildiği belirtildi.

Geyve ve Taraklı'daki tarihi ve doğal güzelliklerin ziyaret edildiği aktarılan açıklamada, "Gölü, nehri, longozu, dereleri, yaylaları, şelaleleri, jeotermal kaynakları gibi doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mirasa da sahip olan Sakarya, Büyükşehir Belediyesinin gezileriyle toplumun farklı kesimlerine, şehir dışından gelen misafirlere ve yabancı konuklara tanıtılıyor." denildi.

- Sakaryalı satranç sporcusu Çelik, dünya ikincisi oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin satranç sporcusu Berkay Çelik, Yunanistan'da katıldığı FIDE Dünya Amatörler Satranç Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Avrupa klasman şampiyonluğunun da sahibi olan Çelik'in elde ettiği dereceler neticesinde satranç ustalarına verilen CM (Candidate Master) unvanını da almaya hak kazandığı belirtildi.

Yunanistan'ın Rodos kentinde düzenlenen şampiyonaya 31 ülkeden 180 sporcunun katıldığı aktarılan açıklamada, dünya ikincisi olan Çelik başarısından dolayı tebrik edildi.

- "Sakarya" fotoğraf sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçısı Tuna Özata'nın "Sakarya" isimli fotoğraf sergisi, Adapazarı Belediyesi ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kültür İşleri Müdürlüğünce, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, sanatçı Özata ve katılımcılara teşekkür etti.

Açılışa, meclis üyeleri Nilgün Akman ve Türkan Resüloğlu, Kültür İşleri Müdürü Murat Acar ve AK Parti Adapazarı İlçe Başkanvekili Sabahattin Çakar da katıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37