Sakarya'dan kısa kısa

29 Kasım 2021 Pazartesi 14:26
Sakarya'dan kısa kısa

SAKARYA (AA) - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, proje kapsamında kendisini ziyaret eden öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sarıbıyık, Bahçeşehir Koleji'nin "Çocuk Hakları Haftası Farkındalık Projesi" kapsamında 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri Bade Çömlekçioğlu ile Çınar Alp İşlek'i makamında ağırladı.

Öğrencilerin çocuk haklarına ilişkin hem yerel hem küresel hem de öznel ölçekteki sorularını cevaplandıran Rektör Sarıbıyık, program sonunda hediye takdiminde bulundu.

Öğrencilere Bahçeşehir Koleji Sakarya Kampüsü Kurumsal İletişim Yöneticisi Fatih Sancaklı, Anadolu Lisesi Müdürü Levent Özbaş ve Kampüs Müdürü Tuncay Göksu da eşlik etti.

Sarıbıyık, hazırlanan soruların bazılarının düşündürücü ve oldukça zorlayıcı olduğunu belirtti.

Dünya üzerinde çok sayıda çocuğun başta eğitim olmak üzere birçok haktan yoksun yaşadığına dikkati çeken Sarıbıyık, şunları kaydetti:

"Çocuklar çok küçük yaşlarda ağır şartlar altında çalışmak zorunda kalıyor, açlık ve susuzlukla sınanıyor, hastalıklarla boğuşuyor ve insan kaçakçılarının eline düşüyorlar. Bu kapsamda henüz küçük yaşta öğrencilerde de farkındalık oluşturulacak bir temanın işlenmesi son derece önemli. Ne yazık ki herkes aynı şartlara sahip olamıyor. İnsanlık olarak bu durumu görmezden gelemeyeceğimiz gibi üzerimize düşen sorumlulukları elimizden geldiğince yerine getirmemiz gerekiyor."

- Çocuklar "Kaptan Pengu" ile eğlendi

Büyükşehir Belediyesi kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Kaptan Pengu" isimli çocuk tiyatrosunu izleyen minikler, keyifli hafta sonu geçirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 3 seans halinde sahnelenen çocuk tiyatrosuna, minik izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

Eğitici ve eğlendirici çocuk tiyatrosu etkinlikleri, program dahilinde devam edecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37