banner55

Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü ?

"Hey! Günaydın çocuklar. Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü?" diyor Barış Manço şarkısında. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ocak 2020 Çarşamba 16:37
Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü ?

"Hey! Günaydın çocuklar. Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü?" diyor Barış Manço şarkısında. 
Ve devam ediyor; renkler olmasaydı, yaşanmazdı bu dünyada. Korktuğum odur ki; kapkara bir dünyayı isteyenler var aramızda. Gökyüzü neden mavi, düşündünüz mü? Başak sarı, çim yeşil, her şeyin bir rengi var. Değişmez doğanın dengesi. Mor, turuncu, sarı, eflatun, pembe, hâki, çamur bile kahverengi.

Uzakta bir ülkede insanlar anlaşmış. Tam silahları bırakırken, içlerinden ikisi hemen karşı çıkmış, Sonuçta onlar kazanmış. İkisinin de önünde birer düğme varmış. Biri yeşil, diğeri kırmızı; “Biiiiir, ikiiiiii, üç!” demişler, basıvermişler. Ve sonunda dünya kapkaranlık olmuş. Tam istedikleri gibi…
Evet sevgili dostlar. 

Dünya o kadar kötü insanlar tarafından yönetiliyor ki! Hep çıkar kavgası, hep para pul kavgası. Bir sofra kurulmuş, ortada bir tencere, boş mu, dolu mu bilen yok! Bir kavga başlamış, nasip kısmet uğruna. Kapağı ver, kulpu al, kurbanı hiç soran yok. 

Büyükler kavga ediyor, olan suçsuz, günahsız çocuklara oluyor. Her şeyden habersiz, o masum çocuklar çekiyor ceremesini. Milyonlarca galaksilerin içinde, nokta kadar bile olmayan bir Dünya… Milyonlarca yıldır insanoğlu yaşamış, bugünlere gelinmiş. 80-90 yıllık ömürde ne alıp veremediğimiz var anlamıyorum. Kimse dedelerini, büyükannelerini hatırlamıyorken, torunlarımız da bizleri hatırlamayacak. Bunun bilincindeyken bu kötülükler niye ?

Halbuki ne kadar kolay, kavgasız savaşsız yaşamak.

Bugün benim doğum günüm. 48 yıl geride kaldı. Neredeyse yarım asırdır hayattayım. Saçma sapan sebeplerle savaşlar hep devam edecek. Toprak uğruna, din uğruna, para uğruna, petrol uğruna hayatlar yok edilecek.

Doğum günümde tek isteğim var; bırakın renkleri çocuklara. 

Oyun ister bütün çocuklar.

Şimdilik sağlıcakla kalın.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37