Sultanbeyli'deki çalışmalarla koruyucu aile konusunda farkındalık oluşturuluyor

08 Nisan 2021 Perşembe 16:18
Sultanbeyli'deki çalışmalarla koruyucu aile konusunda farkındalık oluşturuluyor

İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmalarda ilçede daha fazla çocuğun koruyucu ailelerin yanına yerleştirilmesi hedefleniyor.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, koruyucu ailelik konusunda ilçede farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Çalışmalar sonucunda 5 olan koruyucu aile yanındaki çocuk sayısının 15'e, 3 olan koruyucu aile sayısının 14’e yükseldiği aktarılan açıklamada, Kaymakam Metin Kubilay’ın koordinasyonundaki çalışmalar ile daha fazla çocuğun koruyucu ailelerin yanına yerleştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Koronavirüs döneminde dezenfektan, kolonya, maske bulunan temizlik setleri ve çocuklara hediyelerin koruyucu ailelere ulaştırdığı kaydedilen açıklamada Kubilay'ın ilçedeki bir koruyucu aileyi ziyaret ettiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kubilay, koronavirüs sürecinde koruyucu ailelerin her zamankinden daha çok yanlarında olduklarını ve onları yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Kubilay, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısının artışını mutlulukla izlediğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızdan da anne-baba sevgisine ihtiyaç duyan bir çocuğumuza koruyucu aile olmalarını, çocuklarımızın hayatında fark oluşturmalarını ve geleceğimize sahip çıkmalarını önemle rica ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37